EEM Groepenkasten

Vandaag om 12.00 uur tegelijk met luchtalarmsirenes ook NL-Alert controlebericht op je mobiel

sireneNederland – De overheid stuurt vandaag (maandag 5 december) omstreeks 12.00 uur tegelijk met de sirenes van het luchtalarm een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland.

NL-Alert is het betrekkelijk nieuwe alarmmiddel van de overheid. Hiermee is de overheid in staat om burgers heel gericht te kunnen waarschuwen en informeren tijdens een ramp in de onmiddellijke omgeving. In een ‘echt’ bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Maar vandaag gaat het om een controlebericht en kunnen burgers nagaan of hun mobiel correct is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Als je vandaag dus omstreeks 12.00 uur het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel goed ingesteld is. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen.

Lees ook: Maandelijks loeiende sirenes gaan verdwijnen!

Luchtalarm

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies wordt de sirene van het luchtalarm getest. Dat signaal duurt onafgebroken 1 minuut en 26 seconden. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil vanaf 2018 de burgers alleen nog via hun mobiele telefoon informeren bij calamiteiten. Over minder dan 3 jaar moeten sociale media, NL-Alert en de website crisis.nl het luchtalarm helemaal gaan vervangen.Back To Top