EEM Groepenkasten

Vandaag voorlopig laatste dag om te schaatsen

ijsbaan schaatsbaan ijsvereniging bargeroosterveen klazienaveen 22-01-2017Regio – Vandaag is het waarschijnlijk voorlopig de laatste dag waarop je kunt schaatsen. Ben je nog niet het ijs op geweest? Wacht dan niet al te lang.

Afgelopen nacht was het opnieuw heel koud met temperaturen tot rond de -9 graden. Voorlopig is dat voor het laatst dat we dergelijke lage temperaturen hebben gehad. De zon komt er nu bij en de temperaturen gaan geleidelijk omhoog. Vandaag is het met de zon, een temperatuur rond het vriespunt en een erg lage luchtvochtigheid prima schaatsweer.

Zachtere lucht

Komende nacht zal het waarschijnlijk nog zo’n 4 graden vriezen, maar morgenochtend treedt de dooi alweer in. Er komt zachtere lucht aan, waardoor de winter wordt verdreven. Overdag kan het morgen zo’n 5 graden worden, maandag zelfs +8 graden. Na vandaag lijkt het dus in ieder geval voorlopig gedaan met het schaatsen.

Pas op voor gladheid

Morgenavond is de kans op gladheid groot. Het gaat regenen en omdat de vorst nog in de grond zit kan het verraderlijk glad worden, ook als de temperatuur boven nul ligt.

Waar kun je schaatsen?

Kijk op rtvdrenthe.nl/ijsbanen voor een overzicht van alle natuurijsbanen in Drenthe. Daar kun je precies zien welke ijsbanen geopend zijn.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top