EEM Groepenkasten

Vandalen FC Klazienaveen bekend, ze filmden zichzelf

fc klazienaveen vernielingen sportpark 11-07-2018Klazienaveen – De vandalen die eerder deze week grote vernielingen aanbrachten op het sportpark van FC Klazienaveen hebben hun daden gefilmd. Dat meldt de voorzitter van de sportclub, Gert Veenstra.

De schade van deze vernielingen loopt in de duizenden euro’s. Volgens Veenstra heeft de club al een poosje last van klein vandalisme, maar nu is er in 1 nacht voor duizenden euro’s schade aangericht. “Bij de kiosk zijn een picknicktafels vernield,de afrastering bij één van de veldjes is vernield, een dug-out is kapot getrapt, verlichtingskappen zijn kapotgeslagen, vuilniscontainers zijn vernield.”, aldus Veenstra.

Lees ook: Vernielingen op sportpark FC Klazienaveen

Daders zijn bekend

Veenstra zegt te weten wie de daders zijn. “Mensen zetten tegenwoordig alles op Facebook en Instagram. Ook hier zijn filmpjes van gemaakt. Die hebben we via-via in handen gekregen.” Toch wil Veenstra de jongeren, want het gaat om kinderen, de kans geven om het met de club zelf op te lossen. Er is met de politie afgesproken dat de club nu nog niet de specifieke namen gaan geven, maar dat ze eerst afwachten om die mensen de kans te geven zichzelf bij de club te melden.

Volgens Veenstra is er geen andere mogelijkheid meer dan aangifte te doen als de vandalen zich niet bij de club melden. Omdat het om jongelingen gaat, gaat Veenstra ervan uit dat de ouders hiervan niet op de hoogte zijn. “We willen het graag gezamenlijk met de kinderen oplossen. Maar als ze zich niet melden, dan gaan we aangifte doen bij de politie, met alle gevolgen van dien. Ook voor de jonge kinderen.”

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top