EEM Groepenkasten

Vandalen richten vernielingen aan bij Veenpark

veenpark barger-compascuum vernielingen vandalisme 2019

Veenpark – Rond de jaarwisseling hebben onbekenden in het Veenpark in Barger-Compascuum vernielingen aangericht en een poging tot brandstichting gedaan. Dat meldt het Veenpark op haar Facebookpagina.

Bij diverse gebouwen zijn ramen ingegooid en deuren vernield, zoals bij de schilderswinkel en de kruidenierswinkel die als snoepwinkel is ingericht. Daar is een zware slijptol naar binnen gegooid. Aan de brandvlekken is te zien dat de vandalen ook een poging hebben gedaan om de boel in brand te steken.

Personeel paraat

Directeur Harrie Keuter laat weten dat het park vanwege de wintersluiting nog tot het eerste weekend van april dicht is. “Gelukkig waren er wel personeelsleden paraat om de ingegooide ramen en deuren af te sluiten.”, aldus Keuter. Er wordt inmiddels druk gewerkt om de boel weer te repareren.

Tijdens of na de jaarwisseling

Keuter ontdekte vrijdagmiddag de vernielingen. Hij heeft geen idee wie er achter de vernielingen zit. Er zijn nog mensen in het park aan het werk geweest tot en met oudejaarsdag. De vernielingen zijn dus tijdens of in de dagen na de jaarwisseling gepleegd.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top