EEM Groepenkasten

Vannacht en morgen flink wat regen

regen paraplu slecht weerKomende uren neemt vanuit het westen de bewolking toe. In de loop van de avond, vannacht en morgenochtend valt veel regen, maar morgenmiddag breekt vanuit het westen de zon door. Donderdag lijkt een droge dag te worden met zonnige perioden. Vrijdag en zaterdag regent het af en toe, maar zondag wordt het vrij zonnig en zomers warm.

Vanavond en vannacht is het geheel bewolkt en vanuit het westen gaat het in het hele land regenen. In het noorden en oosten zijn er een goed deel van de avond nog droge perioden. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden.

Morgen start de dag kletsnat. Het regent vrijwel overal en gedurende de ochtend kan het af en toe flink doorplenzen. Vooral in het zuiden is ook kans op een klap onweer. In de middag wordt het droger en komt er vanuit het westen ruimte voor de zon. Wel kan er nog een enkele bui overtrekken.

De maximumtemperatuur varieert van 17 graden in het noorden tot mogelijk net 20 graden rond Eindhoven. De wind is morgenochtend nog zwak en variabel, maar terwijl de plensbuien naar het oosten wegtrekken steekt er een stevige noordenwind op. In het binnenland is de wind morgenmiddag matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Donderdag ziet het weerbeeld er een stuk beter uit. Het blijft vrijwel overal droog en er is een mix van wolken en zon. Alleen in het noordoosten is kans op een licht buitje. In het zuiden en westen zal de dag beduidend zonniger verlopen dan in het noorden en oosten. Het wordt 19 graden op de Wadden tot 22 in Zuid-Nederland en de westenwind is zwak tot hooguit matig.

Vrijdag staat weer een aantal buien op het programma. Waarschijnlijk wordt het eind van de middag droger met in de avond nog ruimte voor de zon. Het wordt 19 graden aan zee tot 21 in het binnenland bij een matige, aan zee vrij krachtige, westenwind.

Het vooruitzicht naar komend weekend en begin volgende week ziet er vrij goed uit. De buienkans wordt wat kleiner, er komt meer ruimte voor de zon en vanaf zondag wordt het een aantal graden warmer. De middagtemperatuur varieert dan van circa 23 graden in het noorden en westen tot 26 in Gelderland, Brabant en Limburg.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top