EEM Groepenkasten

VB-Atleet Bertus Veenstra loopt Nederlands record in Klazienaveen

Bertus Veenstra Nederlands Record halve marathon Klazienaveen 26 mei 2018Klazienaveen – VB-Atleet Bertus Veenstra heeft ondanks het extreem warme weer afgelopen zaterdag tijdens het 35e Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen het Nederlands record op de halve marathon voor VB-atleten verbroken.

Hij finishte in een tijd van 2.04.42 uur. Het Nederlands record stond op 2.05.19 uur, ook gelopen door Veenstra zelf. Hij werd in de voorbereiding geholpen door de trainers Willy Heijnen en Henk Hartman van EAC De Sperwers, waar Veenstra ook lid is. Zij stonden hem tijdens de halve marathon in Klazienaveen ook bij als haas.

Parcoursrecords

Ook op de 4 Mijl werd zowel bij de dames als bij de heren het parcoursrecord verbroken. Bij de dames snelde Yvonne Meijer met een tijd van 24.12 als eerste over de finish. Dat is bijna 2,5 minuut sneller dan het oude record. En dat bij deze extreem hoge temperaturen! Bij de heren kwam William van Epken met een tijd van 21.21 als eerste over de finish. Daarmee verbrak hij het oude record, dat op 22.52 stond, met ruim anderhalve minuut.

(Bron: hardloopnieuws.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top