EEM Groepenkasten

Veel bezwaren tegen plannen Esdal College aan Dordsedijk

werkzaamheden esdal college klazienaveenKlazienaveen – In totaal 26 bezwaarschriften zijn er gekomen naar aanleiding van de plannen van het Esdal College in Klazienaveen om zich te laten bevoorraden via de Dordsedijk.

Bewoners van de Dordsedijk zijn met name bang voor de verkeersonveilige situaties die het plan met zich meebrengt. Daarbij zien ze ook de noodzaak van deze maatregel niet. De gemeente Emmen staat niet onwelwillend tegenover dit plan en organiseerde onlangs een informatiebijeenkomst. Het aantal bezwaren is daardoor echter niet afgenomen.

Hoofdingang Esdal College

Het Esdal College in Klazienaveen, met zo’n 500 leerlingen, heeft dit jaar een compleet nieuw gebouw gekregen. De hoofdingang van het nieuwe pand is aan de Van Echtenstraat, tegenover het oude marktplein. In de oorspronkelijke plannen werd nog gedacht aan het verplaatsen van de hoofdingang naar de Dordsedijk, ofwel de weg van Klazienaveen naar Weiteveen. Dit stuitte op veel bezwaar van de omwoners, waardoor van dit plan is afgezien. Een extra afslag met veel schoolverkeer leidt volgens hen namelijk tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Het feit dat de school de leveranciers wel via de Dordsedijk toe wil laten zet kwaad bloed. Heel veel schooljeugd rijdt namelijk over het fietspad langs de Dordsedijk en een nieuwe toegangsweg moet dit fietspad gaan kruisen.

Lees ook: Omwonenden vrezen overlast door ‘achterdeur’ nieuwe Esdal College

Nieuwe bevoorradingsweg

Volgens een woordvoerder van het Esdal College ging de bevoorrading altijd al via de Dordsedijk, eventjes verderop. Het nu gesloopte pand had daar een eigen toegangsweg en dat heeft nog nooit tot een ongeluk geleid. Deze oude toegangsweg wordt een doorgaande openbare weg voor fietsers en even verderop moet een nieuwe bevoorradingsweg komen, geheel afgesloten met een hek en niet toegankelijk voor anderen, waardoor er geen vermenging van verkeersstromen is. Volgens het Esdal College is dit de veiligste manier van bevoorraden.

De nieuwe toegangsweg zal twee keer per week gebruikt worden door een busje dat kantinespullen levert, een wagen van de servicedienst en de leverancier van groot materiaal voor de bouwsector. Het gaat dus over een zeer beperkt gebruik van dit weggetje.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top