EEM Groepenkasten

Veel live demonstraties oude beroepen tijdens Compascumer Dagen Veenpark

veenpark, compascumerdagenBarger-Compascuum – Morgen, donderdag 11 augustus en ook volgende week woensdag 17 en donderdag 18 augustus zijn er in het Veenpark opnieuw live demonstraties van oude beroepen door de vrijwilligers in het Veenpark te Barger-Compascuum te zien.

Compascumer Dagen

Tijdens de Compascumer Dagen loop je, desnoods met een paraplu, naar elk gebouw in het Veenpark. Er is, naast het buitengebeuren, ook binnen veel te zien, bijvoorbeeld de unieke expositie ‘Veenomenale Hondsrug’.

In het Veenpark in Barger-Compascuum komt de Drentse veenhistorie tot leven! Morgen tijdens de Compascumerdag van 10.00 tot 18.00 uur en ook volgende week donderdag en vrijdag, is het Veenpark geopend.veenpark, compascumerdagen De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker, ze zijn er elke dag aan het werk.  Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. Er kan gereisd worden met de dorpstrein, de veentrein en de boot, of….. Tijdens de Compascumer Dagen komen de dorpen en de vervening nog meer tot leven dan anders.veenpark, compascumerdagenveenpark, compascumerdagen veenpark, compascumerdagenDoe zelf mee en geniet van vroeger bij het oude schooltje van touwtje springen, of misschien nog even proberen op stelten te lopen?veenpark, compascumerdagen veenpark, compascumerdagenveenpark, compascumerdagenveenpark, compascumerdagenveenpark, compascumerdagenveenpark, compascumerdagenOf laat je kind gewoon genieten van het verven of laat je je kind en jezelf toe kijken bij het maken van een klomp? Of misschien genieten van een heerlijke warme pannenkoek? Het kan allemaal in het Veenpark!

Kom en bezoek een tijd toen alles nog heel gewoon was, Het Veenpark in Barger Compascuum!

Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Tel: 0591-324444
Website: www.veenpark.nl
E-mail: info@veenpark.nl

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top