EEM Groepenkasten

Veelbelovend NK MD Triathlon in Klazienaveen

triatlhon klazienaveen 2014 wisselzoneKlazienaveen – Zondag 23 augustus 2015 is alweer de start van de 9e triathlon in Klazienaveen. Na succesvolle NK’s voor de Masters en een geslaagde triathlon op de middenafstand (MD) in 2014, heeft de NTB het NK MD (middenafstand) voor zowel 2015 als 2016 aan Klazienaveen toegekend. Zowel locatie, tijdstip als organisatie blijken een schot in de roos te zijn, want de Triathlon Klazienaveen kan zich verheugen op een top deelnemersveld voor de titelstrijd.

Deelnemers Triathlon

De enige die op het lijstje ontbreekt is de internationale topper Bas Diederen. Voor hem ligt het NK Triathlon te dicht op het WK Ironman in Hawaii. Buiten hem is verder iedereen van naam en faam op de lange afstand in Klazienaveen aanwezig. Dit is een mooie mix van ervaring, talent en jong geweld. Het belooft een leuk en vooral spannend kampioenschap te worden met namen als Bart Candel, Chris Brands, Diederik Scheltinga, titelverdediger Dirk Wijnalda, Eddy Lamers, Edo van der Meer, Erik-Simon Strijk, Evert Scheltinga, Jan-Roel Heerssema, Martijn Dekker, Stefan van der Pal (vorig jaar winnaar van de eerste MD in Klazienaveen), Sven Strijk, Terrence Olaria, Thijs Koelen, Thomas Naasz en Youri Severin.

Bij de vrouwen ontbreken alleen Irene Kinnegim en Yvonne van Vlerken. Irene focust zich momenteel op de Challenge Almere-Amsterdam, terwijl Yvonne sinds 2007 niet meer heeft deelgenomen aan een NK over de halve triathlon. De beide dames die naast haar op het podium van de Ironman Maastricht stonden, Sarissa de Vries en Carla van Rooijen, bevinden zich wel in het deelnemersveld. Naast deze beide dames doen ook Sandra Wassink-Hitzert (onlangs nog 2e in Lommel), Mirjam Weerd, Renate Post (vorig jaar winnares in Klazienaveen), Rahel Bellinga en Cora Vlot mee in Klazienaveen.

Sluiting inschrijving

De inschrijving sluit op dinsdag 18 augustus aanstaande. Na-inschrijven of aanmelden op de dag zelf is niet meer mogelijk. Wil jij nog meedoen? Schrijf je dan hier in.

Overnachten bij het Sportlandgoed

Deelnemers en toeschouwers kunnen tegen een interessant tarief overnachten op Sportlandgoed Zwartemeer. naamsponsor van de OD Triathlon.

Druk programma

Zoals ieder jaar is het ook dit jaar weer een druk programma tijdens de Triathlon Klazienaveen. Al om 9:30 uur begint de Witte Olifant Kindertriathlon, vanaf 11:00 uur starten de 3 startwaves voor het NK MD op de PLUS Fischer Halve Triathlon, o 12:10 uur en 12:15 uur starten de Tyr 1/8e Triathlon en vanaf 12:30 uur start de Sportlandgoed OD Triathlon.

Winkels geopend

Tijdens de 9e editie van de triathlon in Klazienaveen op 23 augustus aanstaande zijn ook de winkels in het altijd gezellige centrum geopend.

(Bron: 3athlon.nl)

triathlon klazienaveen 2015 programmaBack To Top