EEM Groepenkasten

Veenpark herstelt Accordeon- & Trekzak Festival in ere

veenpark accordeon trekzak festivalBarger-Compascuum – Op zaterdag 26 augustus vindt in het Veenpark het vernieuwde Accordeon- en Trekzak Festival plaats. Het begint om 16:00 uur en wordt om 23:00 uur afgesloten met een fakkeltocht.

Vrij toegankelijk

Dit festival is vrij toegankelijk via een aparte ingang aan de Postweg. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder die dag zijn gekomen, kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven.

Midzomeravond Accordeon- en Trekzakfestival

Jarenlang was ‘t Aole Compas, een dorp van plaggenhutten op verend veen, het unieke en zeer sfeervolle decor voor een Midzomeravond Accordeon- en Trekzakfestival. Onder de eeuwenoude eiken van ‘t Aole Compas in het Veenpark verzamelden zich in de hoogtijdagen van het festival meer dan 50 muzikanten. Nadat het festival vanaf 1995 lange tijd in het park plaats vond, verhuisde de toenmalige organisatie het een aantal jaren geleden naar een andere locatie. Dat bleek echter geen succes en het festival hield op te bestaan.

Nieuw leven inblazen

De vrijwilligersvereniging van het Veenpark gaat het festival nu nieuw leven inblazen op de laatste zaterdag van augustus. Bij de organisatie van het festival zijn de accordeonisten van het Veenpark betrokken en ook een oud gediende van de vorige edities. De coördinator is Jan Prins (prinsenpaar@home.nl), die in het verleden betrokken was bij de organisatie van andere succesvolle festivals.

Natuurlijk geen festival zonder deelnemers. Dus ging er een oproep uit aan muzikanten om zich aan te melden. De organisatie was toch positief verrast dat zo veel deelnemers meteen reageerden. Men heeft goeie herinneringen aan de bijzondere sfeer van dit festival en komt graag terug!

Kijk voor meer informatie op www.veenpark.nl.

Wat: Accordeon- & Trekzakfestival
Waar: Veenpark Barger-Compascuum
Wanneer: Zaterdag 26 augustus 2017 van 16.00 tot 23.00 uur

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top