EEM Groepenkasten

De Veenvaart Ontmoet, de Veenvaart Verbindt

opening KWAK kanaal 6-8-2013

Veel belangstelling tijdens de opening van het Koning Willem Alexanderkanaal op 6 augustus 2013

Regio – Onder het motto: “De Veenvaart Ontmoet, de Veenvaart Verbindt” staat zaterdag 3 en zondag 4 september Zuidoost Drenthe in het teken van de promotie van de Veenvaart.

Alle dorpen langs de Veenvaart, Klazienaveen, Klazienaveen Noord, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Erica, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Barger Compascuum en Emmer Compascuum zijn uitgenodigd om zich te presenteren. Maar ook de musea en organisaties in de regio en de aan de veenvaart gerelateerde organisaties/instellingen, zowel regionaal als provinciaal zijn uitgenodigd om zich in een grote tent bij de Spaarsluis in Oranjedorp aan het Koning Willem Alexander Kanaal te presenteren aan een groot en breed publiek. Ook met de contacten over dit evenement zijn de vertegenwoordigende organisaties en instellingen van ons buurland Duitsland al gelegd.

De Snikke

De presentaties worden omlijst met een kleinschalig en aansprekend activiteitenprogramma. Zo vaart bijvoorbeeld rondvaartboot De Snikke op beide dagen met extra activiteiten aan boord.snikke Ook zijn er bijdragen van Kapitein Kolk. Maar er zullen ook passende verhalen verteld gaan worden over de geschiedenis van de regio. Er zullen gidsen aanwezig zijn die tekst en uitleg gaan geven over verschillende onderwerpen die aan de veenvaart en de regio verwant zijn. Daarnaast is er een muzikale omlijsting van het geheel, met speciaal op de zaterdagavond livemuziek.

Initiatief

Dit promotiefestival is een idee en initiatief van het bestuur van de Coöperatieve Vereniging De Veenvaart, in de volksmond de veenvaartcoöperatie genoemd. Ook De Veenvaart zal zich op beide dagen ruimschoots presenteren. Zaterdag 3 september is er een programma van 10.00 uur tot 18.00 uur en s’avonds van 20.00 uur tot 24.00 uur. Op zondag start het programma om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur, de toegang op beide dagen voor alle activiteiten is gratis.

Emmen Cultureel Drentse gemeente

Beide dagen worden financieel mogelijk gemaakt door bijdragen uit zowel eigen middelen als ook door middel van een bijdrage van de gemeente Emmen in het kader van ‘Van Goede Grond’ / Emmen Cultureel Drentse gemeente 2015/16. De organisatie, bestaande uit een representatieve werkgroep van leden vanuit de coöperatie, heeft alle contacten en voorbereidende werkzaamheden onlangs in gang gezet en werken vol enthousiasme door aan de realisatie van het promotiefestival de eerste editie 2016 in het weekend van 3 en 4 september.Back To Top