EEM Groepenkasten

Veenvaart op de kaart gezet tijdens Old Sail Nieuw-Amsterdam Veenoord 2015

botters nieuw-amsterdam veennoord mussail old sail veenvaartNieuw-Amsterdam/Veenoord – Tijdens het 3-daagse Old Sail Nieuw-Amsterdam/Veenoord evenement van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 juli 2015 wordt Nieuw-Amsterdam/Veenoord en in het bijzonder de vaarroute Nieuw-Amsterdam – Ter Apel op een positieve en feestelijke wijze op de kaart gezet.

Tevens is 2015 het Van Gogh jaar vanwege de 125ste sterfdag van deze vermaarde schilder. De bewoners, de bezoekers en de zeer welkome schippers met hun historische schepen moeten gedurende de dagen 23, 24 en 25 juli een sfeer van cultuur en gezelligheid om zich heen voelen. In Nieuw-Amsterdam/Veenoord willen we gedurende bovengenoemde data culturele en publieke activiteiten organiseren.

Mussail

Op zondag zullen de aanwezige boten via de Veenvaart doorvaren naar Musselkanaal, waar ter gelegenheid van het 250-jarige bestaan van Musselkanaal en de viering van het 400-jarige bestaan van de Emslinie tijdens dit lustrumjaar een groot meerdaags nautisch evenement, genaamd ‘Mussail’, wordt gehouden. ‘Mussail’ is een waar spektakel waarbij veel mensen met hun oude schepen een week lang van de partij willen zijn. Dat betekent dat een deel van de in totaal 150 te verwachten botters, tjalken, snikkes en soortgelijke schepen vanuit Meppel de kant van Nieuw-Amsterdam op zal varen en op zondag in optocht door naar Musselkanaal.

Old Sail Programma

Donderdag 23 juli:
Ontvangst door de heer Anne Buursema bij de sluis in Noordseschut. ’s Avonds vindt om 20.30 uur de officiële opening plaats door de heer Bouke Arends wethouder van de gemeente Emmen en is er de mogelijkheid om de aangemeerde schepen te bewonderen.

Vrijdag 24 juli:
Rondvaart met de Snikke, een prototype van de boot waarmee destijds Vincent van Gogh uit Hoogeveen naar Nieuw Amsterdam is gekomen en daar een aantal maanden heeft gelogeerd.

`s Avonds een sfeervolle markt in het centrum van het dorp met o.a. demonstraties van diverse sportverenigingen, modelboten en een muzikaal optreden. Diverse horecaterrassen bieden de mogelijkheid zich daar te onderhouden. Mogelijke bezichtiging van de dan aanwezige schepen.

Zaterdag 25 juli:
Viswedstrijd voor de jeugd van 8-14 jaar van 10.00 tot 11.30 uur.
Overdag is er een dweilorkest die zorgt voor een gezellige sfeer in het dorp.
Vanaf 18.30 uur serveert Zalencentrum d’Aol Meul een heus CaptainsDinner in de vorm van een warm en koud buffet. De prijs hiervan is € 18,50 p.p. exclusief drankjes.

Daarna wordt het evenement afgesloten.

Zondag 26 juli:
Optocht van vele van de naar schatting 150 botters, tjalken, snikkes en soortgelijke schepen van Nieuw-Amsterdam/Veenoord via de Veenvaart naar Musselkanaal.

from to
Algemeen


Back To Top