EEM Groepenkasten

Veilig Verkeer geeft cursus goed en veilig scootmobiel rijden

scootmobiel scooter pixabayKlazienaveen – Veilig Verkeer Nederland, afdeling Emmen geeft woensdag 7 juni in de Noorderbreedte in Klazienaveen een training voor goed en veilig scootmobiel rijden.

Op het programma staat onder andere het oefenen met lastige verkeerssituaties. De training vindt plaats op woensdag 7 juni 2017 van 9.30 tot 11.30 uur in en bij Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte in Klazienaveen. De training is bedoeld voor bezitters van scootmobielen en mensen die erover denken om er eentje aan te schaffen.

Lees ook: Noorderbreedte Klazienaveen zoekt vrijwilligers

Lastige verkeerssituaties

De training is georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Emmen in samenwerking met opleidingscentrum DIBO en MobiVit. DIBO leert de deelnemers de verkeersregels voor scootmobielen en hoe ze om moeten gaan met enkele lastige verkeerssituaties in Klazienaveen. MobiVit zet een parcours uit om de bestuurders te laten ervaren waar ze in de praktijk mee te maken kunnen krijgen. Tevens zorgen zij voor diverse soorten scootmobielen die de deelnemers mogen gebruiken.

Er bestaat tevens de mogelijkheid om bij Veilig Verkeer Nederland een reactietest en een ogentest te doen. Daar zijn geen kosten aan verbonden en is bovendien geheel vrijblijvend. Daarnaast zal er ook voor een kopje koffie en thee worden gezorgd.

Veiliger en zekerder

De bedoeling van deze training is dat bestuurders van scootmobielen zich veiliger en zekerder gaan voelen bij het gebruik ervan. In 2016 zijn er 38 dodelijke ongelukken gebeurd met scootmobielen in het verkeer. Het aantal gewonden is beduidend hoger. Eén van de hoofdoorzaken daarvan is het zich niet zeker voelen bij het gebruik van een scootmobiel.

Meedoen aan de training?

Wil jij ook meedoen aan deze training? Geef je dan op via e-mail: veiligverkeer.emmen@gmail.com of telefoon (0591) 31 36 66 (Jan Huizenga) of bij Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte.

Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte

Meteoor 3
7891 BD Klazienaveen
Telefoon: (0591) 31 30 47

(Bron: emmen.nu)

Algemeen


Back To Top