EEM Groepenkasten

Vele activiteiten in het Bargerveen in de Veenweek 2017

Bargerveen Erik Bloeming A4_Veenweek 2017Bargerveen – Dit jaar begint de Veenweek op donderdag 25 mei. Vele organisaties waaronder Staatsbosbeheer, Natuurpark Moor-Veenland, Veenloopcentrum en andere leden van Stichting Het Drentse Veenland staan garant voor educatieve, leuke en spannende natuur en cultuuractiviteiten voor jong en oud.

Donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag): dauwtrappen

De aftrap van de Veenweek is traditioneel op Hemelvaartsdag met het dauwtrappen in het natuurgebied Bargerveen. De wandelingen, onder leiding van deskundige gidsen, starten om 06.00 uur, aanmelden via info@veenloopcentrum.nl of bel 0524-541458.

Aansluitend de Familiedag 2017

Aansluitend wordt op Hemelvaartsdag 25 mei, rondom de boerderij van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 in Zwartemeer, de gratis toegankelijke Familiedag georganiseerd. Voor kinderen vanaf 4 jaar en ouders en opa’s en oma’s! Het begint om 10.00 uur en je kan de hele dag langskomen tot 16.00 uur en je laten schminken of meedoen met het smokkelspel of het kabouterpad, uilenballen pluizen en spannende natuurspeurtochten volgen. Misschien wordt jij dit jaar de wereldkampioen pitrus peller of kampioen bijlsteelhanger! IVN Emmen e.o., Scouting Erica en diverse infokramen zijn ook aanwezig net als de schaapherder die dit jaar op locatie, dus live, zijn schapen gaat scheren!

Grensoverschrijdend

Nieuw is dat de Familiedag dit jaar ‘grensoverschrijdend’ is, met vele activiteiten die tevens voor Duitse bezoekers, dus in het Duits, worden aangeboden. Deze editie wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancieerd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen

Veenland Express

Bezoekers kunnen op donderdag 25 mei tevens meerijden in een bijzonder huifkar, de Veenland Express, voor een tocht langs een aantal grote projecten die momenteel worden uitgevoerd rondom het Bargerveen. De uitvoerders van deze projecten, waaronder de aanleg van het nieuwe ‘Swartemeer’ en de bouw van de grootste schaapskooi van Nederland bij Weiteveen, zijn ter plekke voor vakkundige uitleg. Start van deze tochten is ook vanaf het kantoor van Staatsbosbeheer in Zwartemeer. Uiteraard kan men ook op de fiets langs de vermelde locaties voor bezichtiging en uitleg. Kom naar de Familiedag voor het programma en starttijden.

Industrieel Smalspoor Museum

In Erica in het Industrieel Smalspoor Museum kan je gedurende de Veenweek een treinrit door het Amsterdamsche Veld maken, je machinistendiploma halen en kijken hoe turfstrooisel werd gemaakt. Zie www.smalspoorcentrum.nl.

Meer informatie

Kijk op www.veenweek.nl of www.meetingnature.nl en download de flyer voor een compleet overzicht. Bel voor meer informatie 0031 653199389 of mail naar erik@meetingnature.nl.

Bargerveen Erik Bloeming A4_Veenweek 2017

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top