EEM Groepenkasten

Verdachte kofferbakmoord 17 mei voor rechter

kofferbakmoord stieltjeskanaal klazienaveen ralf meinemaKlazienaveen – De 39-jarige Emmenaar die op 13 februari is opgepakt op verdenking van de moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen, blijft voorlopig vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Assen heeft gisteren voor de 3e keer het voorarrest van Hans O. verlengd.

Hans O. zal donderdag 17 mei voor de eerste keer voor de rechter in Assen verschijnen, aldus het Openbaar Ministerie. Dit betreft een pro-formazitting. Dat betekent dat de zaak niet inhoudelijk zal worden behandeld. Het wordt dan wel duidelijk hoe het staat met het moordonderzoek.

Lees ook: 39-Jarige man uit Emmen aangehouden in zaak kofferbakmoord

Kofferbakmoord

De 39-jarige Hans O. uit Emmen werd op 13 februari in zijn huis in de wijk Rietlanden opgepakt. Daar werd op 30 maart vorig jaar, de avond voordat Ralf Meinema werd gevonden in de kofferbak van zijn auto die half in het Stieltjeskanaal hing, ook het laatste telefoonsignaal van Meinema geregistreerd.

Hans O. wordt verdacht van moord in vereniging. Het OM gaat er vanuit dat er meerdere daders zijn. Het onderzoek hiernaar loopt nog.

Andere verdachten

Een 24-jarige familielid van Hans O. werd begin april ook opgepakt in Emmen, maar die werd een aantal dagen later alweer vrijgelaten en is geen verdachte meer.

Het is nog niet bekend wat de reden is voor de moord op Ralf Meinema.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top