EEM Groepenkasten

Verdachte van ’kofferbakmoord’ weer op vrije voeten

kofferbakmoord stieltjeskanaal klazienaveen ralf meinemaKlazienaveen/Emmen – De 39-jarige Hans O. uit Emmen, die begin februari is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen, is vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Dat heeft de officier van justitie besloten, omdat ze onvoldoende gronden zag om O. nog langer vast te houden.

Het OM heeft aangegeven dat O. nog wel verdachte blijft en dat het onderzoek nog doorloopt. De vrijlating houdt tevens in dat de eerste inleidende zitting voor de rechtbank in Assen, die voor donderdag op het programma stond, niet door gaat.

Kofferbak

ralf meinema klazienaveen stieltjeskanaal kofferbakmoordDe destijds 31-jarige Meinema werd op 31 maart van het vorige jaar ’s ochtends vroeg dood aangetroffen in de kofferbak van zijn zwarte Mercedes. In de volksmond werd deze moord daarom ook wel de ‘kofferbakmoord’ genoemd. De Mercedes hing half in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol, alleen de kofferbak stak nog boven het water uit. Meinema bleek met fors geweld om het leven te zijn gebracht.

Opsporing Verzocht

Na een uitzending van Opsporing Verzocht werd O. in februari opgepakt. In april werd een 2e verdachte opgepakt, een 24-jarige Emmenaar. Die werd kort daarop weer vrijgelaten.

(Bron: Telegraaf.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top