EEM Groepenkasten

Verdachten voor rechter voor gewelddadige overval op 73-jarige man in Nes

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Emmen – De 4 verdachten van de gewelddadige overval op een 73-jarige man in Nes moesten maandag voor de rechter verschijnen.

De verdachten, een 27-jarige man uit Klazienaveen, een 32-jarige man uit Emmen en 2 Servische mannen van 42 en 40 jaar, hebben in juni 2016 een 73-jarige man in zijn huis in Nes overvallen, vastgebonden en zwaar mishandeld. Het slachtoffer hield daar gebroken ribben en een kapotte neus aan over.

Voorgelogen

De 2 Servische verdachten probeerden de schuld van de overval in de schoenen van de Emmenaar te schuiven. Zij beweerden dat de Emmenaar het had voorgelogen over wat ze precies zouden doen in Nes. De Emmenaar zou gezegd hebben dat hij nog geld van de bewoner zou krijgen, omdat die een crimineel zou zijn.

Niks mee te maken

De Emmenaar beweerd echter niks met de overval te maken te hebben, volgens hem was hij er zelfs niet eens bij. Wel gaf hij toe dat hij er een paar dagen tevoren was geweest om te kijken of er in te breken viel. Volgens hem viel er echter niks te halen.

Woensdag gaat de zaak verder, dan volgt waarschijnlijk ook de eis.

Gevangenisstraf

De Emmenaar zit op dit moment een gevangenisstraf uit van 2,5 jaar voor 7 inbraken, autodiefstallen en verboden wapenbezit. Op 24 mei van vorig jaar werd hij daarvoor veroordeeld. Tijdens onderzoek van de politie naar die overval, werden de inbraken ontdekt en kwam de man uit Emmen in beeld.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top