EEM Groepenkasten

Verdubbeling weg Klazienaveen-Emmen in ijskast door tekorten

n862 weg tussen klazienaveen en emmenRegio – De gemeente Emmen noteert een miljoenentekort, terwijl het verlies van Wildlands nog opgevangen moet worden. Hierdoor komen plannen zoals voor de infrastructuur (o.a. de weg Klazienaveen-Emmen) ter discussie te staan of belanden in de ijskast. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeente Emmen heeft geen tekort van 4 miljoen euro, zoals amper een maand geleden nog bekend werd gemaakt, maar van 8 miljoen euro. Dat komt door opnieuw fikse tegenvallers. Het miljoenenverlies van Wildlands zit daar nog niet eens bij.

De gemeente krijgt minder geld van het Rijk, de jeugdhulp pakt duurder uit, er komt minder geld binnen uit parkeren en er zijn verliezen bij stichting De Toegang. Hierdoor loopt het tekort alleen maar op.

Lees ook: N862 Klazienaveen-Emmen: verdubbeling of parallelweg?

Lees ook: Eerste voorstellen over verdubbeling weg Klazienaveen-Emmen (N862)

Hier blijft het niet bij

Wethouder Jisse Otter van Wakker Emmen verwacht dat het hier niet bij blijft vanwege het tekort van 8 miljoen van Wildlands, zoals vrijdag bekend werd gemaakt. Wildlands heeft aangeklopt bij alle financiers, ook bij de gemeente Emmen. Otter verwacht begin volgend jaar duidelijkheid te hebben over hoeveel geld dit verlies de gemeente gaat kosten. Emmen is met 59 miljoen voor leningen, aandelen en een borgstelling veruit de grootste financier van Wildlands.

Pas op de plaats

Emmen moet vanwege deze nieuwe tekorten pas op de plaats maken. Een maand geleden werden nog allerlei nieuwe plannen vol trotst gepresenteerd. De staan nu ineens ter discussie of belanden diep in de ijskast. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld investeringen in infrastructuur, zoals bijvoorbeeld de weg Klazienaveen-Emmen, het stationsgebied, Boermarkeweg, aanpak van het Rensenpark, het slechts enkele dagen geleden gepresenteerde nieuwe armoedebeleid en geld voor de energietransitie zoals zonneleningen.

Begroting niet goedkeuren

Oppositiepartijen hebben al laten weten dat het geen zin heeft om de begroting zoals die nu op tafel ligt deze week goed te keuren. Daar staan immers allerlei nieuwe plannen in die door de nieuwe tegenvallers niet uitgevoerd kunnen worden, laat VVD-fractievoorzitter Johan Scheltens tegenover het DvhN weten. “Doe je dat wel, dan geeft de gemeenteraad het college carte blanche.”, aldus ChristenUnie-fractievoorzitter Henk Huttinga.

Bezuinigen

Volgens fractievoorzitter van collegepartij CDA Auke Oldenbeuving moet de begroting wel worden vastgesteld, maar dan met een aangepast besluit. Volgens hem moeten op voorhand geen nieuwe investeringen worden uitgevoerd en moeten als de sodemieter worden bedacht waarop moet worden bezuinigd.

(Bron: DvhN.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top