EEM Groepenkasten

Verkiezing ‘t Emmer doempie van ’t joar! van start

duim omhoog duimpje doempie pixabayRegio – Ken jij een inspirerend initiatief om armoede te bestrijden? Meld het aan voor de verkiezing ’t Emmer doempie van’t jaor! Het initiatief maakt dan kans op €8.000,-. Initiatieven kun je aanmelden tot en met 7 maart 2017.

Goed initiatief voor armoedebestrijding

Wethouder Jan Bos: “Voor de verkiezing ’t Emmer doempie van ’t joar! zijn wij op zoek naar maatschappelijke en/of vrijwilligersorganisaties die een goed initiatief hebben op het gebied van armoedebestrijding. Voor de verkiezing kun je bestaande, maar ook nieuwe initiatieven aanmelden. Dus schroom niet en geef tot en met 7 maart de organisatie van je keuze door via de gemeentelijke website!” Voorwaarden zijn dat de initiatieven in 2016 zijn verwezenlijkt of in 2017 worden verwezenlijkt. Ook moeten de initiatieven er op gericht zijn om mensen met een laag inkomen uit een sociaal isolement te halen en in contact te brengen met elkaar.

Verkiezing gelanceerd

Op woensdagavond 15 februari werd er een informatieavond voor raadsleden gehouden, waarin zij werden bijgepraat over de ontwikkelingen rondom het armoedebeleid. Tijdens deze avond is de verkiezing ’t Emmer doempie van ’t joar! gelanceerd. Raadsleden zijn opgeroepen om ook zelf een initiatief aan te melden.

Inwoners stemmen mee

Na het sluiten van de aanmeldperiode nomineert een onafhankelijke jury aan de hand van spelregels maximaal 15 organisaties. Bos: “Van 23 maart tot en met 13 april kunnen inwoners van de gemeente Emmen eenmalig digitaal hun voorkeurstem uitbrengen. Zij bepalen dus mee wie uiteindelijk winnen.”

Tijdens een bijeenkomst op donderdag 20 april worden alle genomineerde organisaties ontvangen en worden de 3 winnaars bekend gemaakt. Uit handen van wethouder Jan Bos ontvangen de winnaars vervolgens ’t Emmer gold’n, zulver’n of brons’n doempie van’t jaor! De financiële waardering hiervoor is resp. €8.000,-, € 4.000,- en € 3.000, -.

Aanmelden

Aanmelden voor ’t Emmer doempie van ’t joar! kan via gemeente.emmen.nl.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top