EEM Groepenkasten

Verliefde brandstichter moet 2 jaar de cel in

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – Een 44-jarige man uit Klazienaveen is door de rechter voor brandstichting veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 15 maanden voorwaardelijk. Bovendien legde de rechter een proeftijd van 5 jaar op en is de man verplicht zich te laten behandelen.

De Klazienavener heeft psychische problemen en is drankverslaagd.

In de nacht van 18 september 2016 gooide de man een molotovcocktail door de ruit van een woning in Klazienaveen. De bank in de woonkamer vloog daardoor in brand. De bewoners werden wakker door het glasgerinkel en konden de brand nog op tijd blussen.

Lees ook: 2,5 Jaar cel geëist tegen verliefde brandstichter

Toen de politie even later bij de woning was zagen ze de 44-jarige man fietsen. Omdat hij dronken was en een honkbalknuppel bij zich had, hielden de agenten hem aan. Die vonden toen in de jaszak van de man glassplinters, een briefje met het adres van de slachtoffers en een stuk stof dat overeen kwam als was in de molotovcocktail was gebruikt.

Ware liefde

Tegenover de rechter liet de man weten zich niks meer van het voorval te kunnen herinneren omdat hij dronken was. Hij was zich die bewuste avond gaan bezatten in het bos, omdat hij baalde dat hij nog steeds geen vriendin had, terwijl hij 16 jaar geleden wel de liefde van zijn leven had ontmoet. Later was hij haar weer tegengekomen en hadden ze gezoend, waarbij zij had beloofd dat alles goed zou komen. Hij heeft haar echter nooit meer gezien en daarom was hij kwaad.

Obsessie

Door zijn liefdesverdriet was het voor hem een obsessie geworden de vrouw te zoeken. Hij had in het telefoonboek alle adressen in Klazienaveen opgezocht van mensen met dezelfde achternaam als de vrouw. Zo ook het adres van de slachtoffers. De man kon echter niet uitleggen waarom hij juist op dat adres de molotovcocktail naar binnen had gegooid.

Volgens de rechter had de brandstichting grote impact op het leven van de slachtoffers.

(Bron: emmen.nu)Back To Top