EEM Groepenkasten

Fraudevermoeden Monte Christo treft ook voormalig Barragepand

monte christoKlazienaveen – Fraudevermoeden bij Monte Christo treft waarschijnlijk ook de eigenaar van het voormalige Barragepand.

“Het al geruime tijd leegstaande pand waarin Le Barrage in het centrum van Klazienaveen gevestigd was, heeft een nieuwe huurder gevonden”. Met een publicatie op 29 juni dit jaar gaven wij bekendheid aan een fantastisch mooi initiatief. Te mooi om waar te zijn, blijkt nu we een half jaar verder zijn. Het bedrijf Monte Christo Education Club uit Emmen zou het pand in eerste instantie voor een periode van een jaar huren en zou het gebouw na dat jaar overnemen. De gevelbelettering op en in het voormalige Barragepand in het centrum van Klazienaveen heeft tot nu toe echter nog steeds geen wijzigingen mogen ondergaan en roept nog steeds op tot: “nieuwsgierig geworden?” en “binnenkort!”.

Onder vuur

De thuiszorg organisatie Monte Christo Education Club ligt op dit moment zwaar onder vuur. Dit vooral na aandacht van het landelijke TV Onderzoeksprogramma ‘De Monitor’ van de KRO-NCRV. Dit programma besteedt zondagavond uitgebreid aandacht aan de activiteiten van Monte Christo om 22.30 uur op NPO 2.

Schuldeisers

Het regent al enkele jaren klachten over Monte Christo en de Stichting Phareon in Emmen. Het gaat onder meer om een vermoeden van fraude met persoonsgebonden budgetten (PGB’s). Tevens zou het gaan om andere onregelmatigheden, zoals het in rekening brengen van € 5.000 entreegeld voor werknemers en tientallen onbetaalde rekeningen. Monte Christo B.V. en Stichting Phareon zijn destijds opgericht door Henriëtte Bijen om jongeren met een beperking te begeleiden naar werk. De Monte Christo B.V., de inmiddels failliete Stichting Monte Christo Foundation en de Stichting Phareon, allemaal van dezelfde eigenaar, hebben blijkbaar veel mensen financieel benadeeld. Zo werden er panden gekocht en niet afgenomen, zijn leningen niet terugbetaald en blijven rekeningen onbetaald.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top