EEM Groepenkasten

Verouderde straatverlichting in Klazienaveen wordt vervangen

straatverlichting verlichting ledverlichting lantaarnpaalKlazienaveen – Op diverse plekken in Klazienaveen wordt op dit moment de verouderde straatverlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting.vervanging straatverlichting klazienaveen johnny duiker

(Foto: Johnny Duiker)

De gemeente is op dit moment bezig om langs de Brugstraat, Dordsedijk en het Van Echtenskanaal richting Erica de verouderde straatverlichting te vervangen door de duurzame variant.

Hiermee worden eindelijk de wensen van de dorpsraad (EOP) en de bewoners vervult. Al eerder werd gemeld dat het zicht op diverse plekken, ondanks de aanwezige straatverlichting, (ver) onder de maat was. Dat leidt tot zeer gevaarlijke verkeerssituatie.

vervanging straatverlichting klazienaveen johnny duiker

(Foto: Johnny Duiker)

Vernieuwingsslag

Jan Gerfen, woordvoerder van de dorpsraad, meldt dat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gaat en dat de dorpsraad zeer content is met de genomen maatregelen. Wel zal er nog navraag worden gedaan bij de gemeente over de verlichting in het winkelcentrum. Het niveau van de straatverlichting komt volgens Gerfen amper boven het niveau van de sfeerverlichting uit. Ook in het centrum is een vernieuwingsslag dus bittere noodzaak, aldus Gerfen.

Voetgangersoversteekplaatsen

Met name bepaalde voetgangersoversteekplaatsen zijn in het donker nauwelijks zichtbaar voor het verkeer. De dorpsraad zou daarom graag zien dat er lichtmasten dichter op de zebra’s geplaatst zouden worden. Zij gaan dat voorstellen aan de gemeente.

(Bron: emmen.nu)Back To Top