EEM Groepenkasten

Versmalde Brugstraat vandaag heropend

Herinrichting Brugstraat Klazienaveen 01-05-2017Klazienaveen – De (versmalde) Brugstraat in Klazienaveen is vandaag (vrijdag, red.) vanaf 16.00 uur weer voor verkeer geopend. Alle verkeersborden zijn geplaatst en het groen zit in de grond.

De Brugstraat moest tot nu toe vrij worden gehouden van verkeer omdat het beton ter hoogte van de Pollux nog niet volledig uitgehard was.

De herinrichting van de Brugstraat is op 1 mei dit jaar gestart. De Brugstraat moest op de schop, omdat de riolering vernieuwd moest worden. De straat paste bovendien niet meer in het huidige straatbeeld. Na de verbouwing past de straat beter bij de nieuwbouw in De Planeet.

Lees ook: Herinrichting Brugstraat begint aanstaande maandag

Lees ook: Vorderingen herinrichting Brugstraat Klazienaveen (Foto’s)

Smallere rijbaan

Nu, na de herinrichting, is er een gescheiden rioolstelsel voor regenwater en vuilwater. Er is een voetpad aangelegd en de rijbaan is smaller gemaakt. De rijbaan bestaat nu uit klinkers en nodigt niet meer uit om er hard over te rijden. Hierdoor moet het verkeer ontmoedigd worden om de Brugstraat als sluiproute te gebruiken en meer gebruik maken van de Pollux en Antares.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top