EEM Groepenkasten

Verwarring rond Veenvaart: Kun je er nou wel of niet langs varen?

Koppelsluis Oosterbos Klazienaveen VeenvaartRegio – Verwarring alom! Is de Veenvaart nou wel of niet open? Kunnen de bruggen en sluizen door de hitte nou wel of niet bediend worden? Zowel aan de kant van Ter Apel als Erica is verwarring.

Bij Noordscheschut maken vaarrecreanten rechtsomkeert, omdat ze hebben gehoord dat de in 2013 geopende Veenvaart gestremd zou zijn. Een ambtenaar van de gemeente Emmen is daarom dinsdag naar Noorscheschut afgereisd om de sluiswachters erop te attenderen dat de Veenvaart gewoon geopend is en dat boten er gewoon door kunnen varen. De gemeente Emmen hoopt met deze boodschap het gerucht uit de wereld te kunnen helpen.

Veenvaart gewoon open

Ook aan de kant van Ter Apel is er onduidelijkheid, laat een vaartoerist weten. Deze vertelt dat zij enkele dagen geleden bij Ter Apel lagen, maar vanwege het verhaal dat de Veenvaart dicht zou zijn, zijn ze teruggegaan naar Stadskanaal. Daar hoorden ze echter dat er niks aan de hand is en dat de Veenvaart gewoon open is. Daarom zijn ze weer teruggegaan, de Veenvaart over. Daar konden zij gewoon doorvaren, bij alle bruggen en sluizen. “Een prachtige route, maar juist vanwege al die obstakel wel tijdrovend.”, aldus de vaartoerist.

Veenvaart Klazienaveen Erica Emmen

Verwarring

De verwarring kan zijn ontstaan doordat de gemeente sluiswachters vanwege de hitte probeert te ontzien. “We hebben besloten dat de sluizen in de gemeente Emmen een keer per uur opengaan. De bediener hoeft dan niet urenlang in de hitte te staan, terwijl vaarrecreanten maximaal een uurtje moeten wachten.”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reparatie

Vorige week donderdag was de sluis bij Barger-Compascuum eventjes dicht vanwege een reparatie, maar het euvel was snel verholpen. Ook tijdens de hitte kunnen de bruggen gewoon geopend worden, al is het soms met wat extra inspanning. Zoals de Hartman-draaibrug, die door een loonwerker nat wordt gespoten als die geopend moet worden.

(Bron: dvhn.nl)

Fietspad Koning Willem Alexanderkanaal Veenvaart Klazienaveen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top