EEM Groepenkasten

Vier doden bij verkeersongeval Stieltjeskanaal **UPDATE

politie uniformStieltjeskanaal – Zaterdagochtend zijn 4 personen om het leven gekomen toen een automobilist door onbekende oorzaak het Stieltjeskanaal inreed. Achter zijn auto was een aanhanger gekoppeld.

Voorbijgangers zagen net voor de middag de auto het water inrijden. Eén van hen sprong het water in, maar kon niets meer doen.

Familiedrama

Het duikersteam van de brandweer haalde de slachtoffers uit het voertuig. Ook de traumahelikopter kwam naar Stieltjeskanaal bij Coevorden om de hulpdiensten bij te staan. Volgens de Telegraaf gaat het om om 3 volwassenen en een kind. Het zou om een gezin gaan. ** UPDATE ** Volgens de politie gaat het om een 65-jarige vader, zijn 44-jarige zoon en 34-jarige schoondochter en hun 2-jarige kind. De familie komt uit Stieltjeskanaal.

Volgens een woordvoerder van de politie is het ondanks de pogingen van het ambulancepersoneel om de slachtoffers te reanimeren, niet gelukt de inzittenden te redden.

Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. “We weten niet of de inzittenden de kans hebben gehad om te proberen uit de auto te komen, en of ze dat ook hebben geprobeerd. Dit hakt er wel in”, zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.

Er was een traumahelikopter en duikteam opgeroepen naar het ongeval. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

Het scheepvaartverkeer in het Stieltjeskanaal is stilgelegd tijdens de reddingsactie.

Het vaarverkeer in het kanaal was stilgelegd voor de reddingsactie.

Drie volwassenen en een kind

Verschillende buurtbewoners melden dat het gaat om een gezin uit Stieltjeskanaal zelf. Volgens hen gaat het om een vrouw die oorspronkelijk uit Thailand komt, haar Nederlandse partner, haar schoonvader en een 2-jarig kind. De vrouw zou ook nog eens zwanger zijn. De politie kan dit nog niet bevestigen.

De politie licht eerst de nabestaanden in voordat nadere gegevens over de slachtoffers worden bekendgemaakt.

stieltjeskanaal

(Plattegrond: Google Maps)

(Bron: dvhn.nl / nos.nl / RTV Drenthe / Telegraaf)Back To Top