EEM Groepenkasten

Vier Drents kampioenen bij Turnpunt Drenthe

turnpunt drenthe klazienaveen drents kampioen 2017Klazienaveen/Heerenveen – Afgelopen weekend vonden in Turnstad Heerenveen de provinciale kampioenschappen plaats. Turnsters van Turnpunt Drenthe waren in diverse categorieën vertegenwoordigd en niet zonder succes! Turnpunt Drenthe is maar liefst 4 Drents Kampioenen rijker!

Drents Kampioen

In de 1e Divisie bij de senioren veroverde Nicolien Langes de titel Drents Kampioen. Bij de Jeugd 1, N2 werd Shania Duinkerken Drents Kampioen. Bij de Jeugd 2, N3 was Nienke Arling de sterkste. Ook zij mag zich Drents Kampioen noemen. Datzelfde geldt voor Judith Ambergen bij de Instap N1. Zij had aan clubgenoot Iris Hoogenberg een zware dobber, maar eindigde toch als eerste. Iris werd keurig tweede. In de Tweede Divisie senioren behaalde Juliëtte Heslinga een mooie derde plek.

Landelijke wedstrijden

De resultaten van deze wedstrijd, samen met die van de competitiewedstrijd eerder in december, golden als kwalificatie voor doorstroming naar landelijke wedstrijden. De plek in de eindstrand is bepalend voor of de turnster door mag naar de achtste of kwartfinale voor het NK. Een groot aantal turnsters, uitkomend in de eerste of tweede divisie, hebben zich tijdens deze wedstrijden weten te plaatsen. Dat zijn Kira Hendriks, Juliette Heslinga, Maren Feunekes, Nicolien Langes, Joyce Veenema, Shania Duinkerken, Lisa Ambergen en Iris Hoogenberg. Zij mogen allemaal in februari weer in actie komen.

(Bron: zuidoosthoeker.nl / Foto: Facebookpagina Turnpunt Drenthe)Back To Top