EEM Groepenkasten

Vier punten voor Zwartemeer in Paasweekend

voetbal vv zwartemeer klazienaveenKlazienaveen – Afgelopen Paasweekend moest Zwartemeer twee keer thuis aantreden, eerst zaterdagavond tegen HODO en vervolgens op Paasmaandag tegen Roden. Alle drie de ploegen verkeren in de onderste regionen dus was het voor Zwartemeer belangrijk om punten te pakken. Met vier uit zes punten was dat voor Zwartemeer niet geheel naar tevredenheid omdat er twee keer de volle winst had ingezeten.

Zwartemeer – HODO

Tegen HODO was het een wedstrijd van het ontbrekende vertrouwen waarbij bij HODO helemaal geen vertrouwen was. Zwartemeer was oppermachtig in de eerste helft maar beloonde zichzelf niet. Meerdere grote kansen werden niet verzilverd, zelfs alleen voor de keeper lukte het niet te scoren. Bij de rust was er dan ook nog de nodige ongerustheid dat Zwartemeer het deksel op de neus zou krijgen. Maurice Heine maakte echter gelijk na rust de 1-0 voor Zwartemeer en Zwartemeer ging op zoek naar de 2-0. Weer werden meerdere uitstekende kansen niet verzilverd en bleef het lang 1-0. HODO probeerde wat meer terug te doen en kreeg twee goede kansen, een mooie schotkans die hoog over ging en een vrije bal die onder het opspringende muurtje doorging maar goed werd gepakt door keeper Jeroen Lambers.

In de 67e minuut maakte Zwartemeer eindelijk de 2-0 door Marc Dekker. Zwartemeer kreeg nog een aantal prima kansen op de 3-0 maar slaagde niet zodat het bij 2-0 bleef en Zwartemeer de belangrijke drie punten thuis hield.

Zwartemeer – Roden

De wedstrijd op Paasmaandag leek in eerste instantie wel wat op die van zaterdag. Roden bood wel meer tegenstand maar Zwartemeer had meerdere prima kansen om de 1-0 te maken. Een vlammend schot van Maurice Heine kon de Roder keeper net over het doel tikken. Roden kreeg in de eerste helft 1 kans maar verzilverde die gelijk. Een fout op het middenveld van Zwartemeer leidde een Roder counter in. De spits van Roden liep de verdediging van Zwartemeer eruit en schoof de bal beheerst in het doel. Zwartemeer moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker maar het was druk in het Roder strafschopgebied en Zwartemeer had moeite het doel te vinden. Toen een kwartier voor het einde Harrie Gerdes met rood mocht vertrekken leek het nog moeilijker te worden voor Zwartemeer. Dat was echter niet het geval, Zwartemeer hield met tien man Roden onder druk, door de ruimte in de verdediging van Zwartemeer ontstond er voor Roden wel wat meer ruimte om te counteren.

Vlak voor tijd lukte het Marc Dekker de bevrijdende gelijkmaker binnen te koppen en toen ontstond er een fase waar beide ploegen nog een aantal grote kansen kregen om de wedstrijd te winnen. Dit lukte echter geen van beide zodat de eindstand 1-1 bleef. Zwartemeer heeft nu evenveel punten als de nummer vijf van onderen, Actief. Van de vijf resterende wedstrijden zullen zeker nog een aantal gewonnen moeten worden om te ontkomen aan nacompetitievoetbal/degradatie. Afgelopen weekend moet echter voldoende zelfvertrouwen zijn geboekt om het slot van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Volgende week wacht het uitduel bij koploper Germanicus.Back To Top