EEM Groepenkasten

Viering 150 Jaar Barger-Compascuum met Theaterroute in Veenpark

veenpark, opening 1966

Opening van het museum in 1966

Barger-Compascuum – Een belangrijk onderdeel van de viering van 150 jaar Barger-Compascuum is de theaterroute op 6 juli 2016 in het Veenpark. Het evenement is een samenwerking tussen de stichting die het dorpsfeest organiseert, het Veenpark en de historische vereniging ‘t Aole Compas. De laatste twee vieren tegelijkertijd hun 50-jarig jubileum.

De belangstelling is groot en daarom werd onlangs de hele opzet van de theaterroute aangepast om in plaats van de oorspronkelijk geschatte 600 bezoekers, nu maximaal 1.000 bezoekers te kunnen ontvangen. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden er extra voorstellingen ingepland.route veenpark

Theaterspektakel

Twee keer eerder al was ‘De Revue’ een belangrijk onderdeel van het programma tijdens een jubileumfeest. Ditmaal, de derde keer alweer, werken ongeveer 50 mensen al meer dan een jaar aan een unieke nieuwe vorm van dit theaterspektakel, een theaterroute door het Veenpark. Dit theaterspektakel heeft als titel “Oma er is geen revue”.

Veenpark

Op een groot aantal mooie, karakteristieke locaties in het Veenpark worden er verschillende vormen van theater opgevoerd. In de korte sketches, voordrachten en liedjes spelen de geschiedenis van het dorp, alsmede bekende en onbekende anekdotes, een grote rol. Vooral humoristisch en af en toe een beetje serieus. Alle teksten en bijdragen zijn geschreven en geproduceerd door de dorpsbewoners zelf, en de regie is in handen van Jan Suelmann.

Talent

De route eindigt in ‘t Aole Compas, het oudste gedeelte en van oudsher het kloppend hart van het Veenpark, met brandende leemovens en de geur van versgebakken brood. Accordeonisten en andere muzikale bijdragen zorgen voor een gezellige sfeer. Opnieuw blijkt Barger-Compascuum over veel talent te beschikken.

Kaartverkoop en aanvangstijden

De kaarten kunnen worden gekocht bij Supermarkt Attent Compas in Barger-Compascuum. De kaarten kosten slechts €2,50 en de opbrengst komt helemaal ten goede van de stichting 150 jaar Barger-Compascuum. Iedereen kan met een geldige kaart via de hoofdingang van het Veenpark de route lopen vanaf 18:00 uur. Voor één onderdeel van de route, het bijna een uur durende optreden in het Turf-theater, zijn vaste tijdstippen vastgesteld. Op elke entreekaart staat dat tijdstip apart vermeld.

Waar: Veenpark Barger-Compascuum
Wanneer: woensdag 6 juli
Tijd: vanaf 18.00 uur, zie entreebewijs

Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Tel: 0591-324444
Website: www.veenpark.nl
E-mail: info@veenpark.nl

veenpark, 150 jaar, barger compascuum

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top