EEM Groepenkasten

Vijver Molenbuurt wordt opgeknapt

vijver molenbuurt de molen klazienaveenKlazienaveen – De onverzorgde indruk die vooral de omgeving rond de vijver in de Molenbuurt maakt is de buurtbewoners al lange tijd een doorn in het oog. Daar gaat binnenkort verandering in komen.

Vorige week zaterdag hebben de gemeente Emmen en woningbouwcorporatie Lefier een plan gepresenteerd die de aanblik van het verwaarloosde gebied aanzienlijk moet verbeteren.

Treurige aanblik

In de buurt zelf is er inmiddels een commissie opgericht die werk maakt van het opschonen van de buurt. Eén van die initiatiefnemers is Bert Doldersum. Hij woont al 9 jaar in de Molenbuurt. Ook hij ergert zich al jaren aan de treurige aanblik van de vijver en alles eromheen. Door het overdadige groen groeit de vijver helemaal dicht, overal ligt hondenstront, het ontbreekt aan bankjes en het voetpad ligt er slecht bij.

Ook schoon in de toekomst

Om de buurt ook in de toekomst schoon te houden hoopt Doldersum dat de presentatie veel vrijwilligers zal opleveren, die een handje willen helpen bij het fraai houden van de buurt. Voor de presentatie waren er 4 vrijwilligers. Hoeveel dat er nu zijn, is onbekend.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Google Maps)Back To Top