EEM Groepenkasten

Voedselbank Zuidoost-Drenthe krijgt ecologische moestuin

moestuin groentetuin groente pixabayEmmen/Klazienaveen – Voedselbank Zuidoost-Drenthe krijgt een ecologische moestuin. Dat maakt de Voedselbank bekend op haar website.

Het Emmer bedrijf Drentea heeft een perceel grond van ca 1 hectare om niet beschikbaar gesteld voor realisering van bedoelde tuin. Dit in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Er is een aparte stichting opgericht die de tuin gaat beheren.

 

Naast de gemeente Emmen ondersteunt ook de EOP Klazienaveen dit project financieel.

Ecologische moestuin

Op dit moment wordt druk gewerkt aan het gereed maken van het terrein, de inrichting van kavels, de aanleg van paden en de plaatsing van een gebouw bedoeld voor zowel opslag van materiaal als onderkomen voor de mensen die straks in de tuin aan de slag gaan.

Het ecologische karakter van de nieuwe moestuin komt onder meer tot uiting in de manier van grondbewerking, bemesting en onkruidbestrijding. Het zal allemaal zoveel als mogelijk op milieuvriendelijke wijze gebeuren. Klanten van de Voedselbank zullen bij het onderhoud en het oogsten van de gewassen in de gelegenheid worden gesteld om hieraan een bijdrage te leveren.

GreenField

De Voedselbank-tuin vormt onderdeel van het zogeheten “GreenField”: een 20.000 vierkante meter groot tuin- en parklandschap met alle kenmerken van groene techniek, sociale innovatie en het kweken van bewustzijn naar mogelijke alternatieven in een circulaire economie. De gekweekte gewassen, waaronder hennep en bloemrijke mengsels, vormen een belangrijke grondstof voor de door Drentea geproduceerde materialen, als panelen en kantoormeubilair.

Zowel Voedselbank Zuidoost-Drenthe als Drentea spreken van een unieke samenwerking. ,,Onze visie en doelstellingen sluiten goed bij elkaar aan. De voedselbank beschikt straks via deze eco-moestuin over ‘gezonde groenten’ voor haar klanten’’, zegt Harrie Timmerman van de Voedselbank.Back To Top