EEM Groepenkasten

Voetbal-icoon Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden

Johan Cruijff, voetbal icoon

Johan Cruijff is donderdag op 68-jarige leeftijd overleden. Cruijff overleed in het bijzijn van zijn familie te Barcelona.
“Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan omringd door zijn familie, na een hevige strijd tegen kanker, op 24 maart te Barcelona is overleden”, zo meldt de Cruyff Foundation.

De drievoudig wereldvoetballer van het jaar maakte in oktober 2015 bekend dat hij lijdt aan longkanker. In februari verscheen de Amsterdammer voor het laatst in de openbaarheid, toen hij aanwezig was bij de testsessie van de Formule 1 in Barcelona.

Afgelopen maand toonde Cruijff zich na enkele behandelingen ook nog optimistisch. “Op dit moment heb ik het gevoel dat ik 2-0 voor sta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet afgelopen is. Maar ik weet zeker dat ik als winnaar uit de strijd kom.”

Cruijff kwam 48 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte 33 doelpunten voor Oranje. De aanvaller debuteerde in 1966 in Oranje tegen Hongarije en speelde in 1977 zijn laatste interland tegen Belgiƫ.

(Bron: NU.nl)Back To Top