EEM Groepenkasten

Volgende week eindelijk zomers warm!

weer weersverwachting klazienaveen 14-07-2016Volgende week wordt het zomer in Nederland. De temperatuur komt dagelijks boven de 20 graden uit en soms ook boven de 25 graden. Het wordt wel de Nederlandse variant van zomerweer met kans op een bui.

Stijgende luchtdruk brengt warmte

De weersverbetering wordt veroorzaakt door het Azorenhogedrukgebied. Dit hogedrukgebied laat vanaf morgen de luchtdruk bij ons al stijgen. Daardoor nemen de buien en de wind af en kan de temperatuur al wat winst boeken. Waar de temperatuur vandaag nog vrijwel overal onder de 20 graden blijft steken, wordt het morgen op uitgebreide schaal 20 of 21 graden.

Weekend: warmer en zondag buien

In het weekend krijgt het hogedrukgebied het even wat moeilijker. Een storing met wolken en regen trekt via Schotland en de noordelijke Noordzee naar Scandinaviƫ. Wij krijgen met de randverschijnselen te maken. Zaterdag zijn er veel wolkenvelden, maar het wordt wel 20 tot 23 graden. In de nacht naar zondag en zondag overdag zorgt de wegtrekkende storing voor enkele buien in ons land.

Zomerhitte

In Frankrijk, Portugal en Spanje is het hogedrukgebied wel de baas en daar barst de zomerhitte los. In delen van Spanje en Portugal wordt het dit weekend meer dan 35 graden. Maandag en dinsdag breidt deze hitte zich naar het zuiden van Frankrijk uit.

Ook in ons land wordt het vanaf maandag warmer. Plaatselijk wordt 25 graden mogelijk en als het hogedrukgebied krachtig genoeg is, kan het kwik nog enkele graden verder stijgen. Ook in de tweede helft van volgende week verwachten we dagelijks 20 tot 25 graden, wel met nog steeds kans op een enkele bui.

(Bron: weerplaza.nl / Afbeelding: weer.nl)Back To Top