EEM Groepenkasten

Volgende week schaatsen op natuurijs?

kou koud winter sjaal muts wintersweer vriezen vorstRegio – Vorige week leek het alweer volop lente te worden. Vanaf vandaag is daar echter niks meer van te merken en slaat het om naar koud winterweer met zelfs kans op (natte) sneeuw.

Komend weekend kunnen schaatsliefhebbers waarschijnlijk weer de ijzers onderbinden, al kan het schaatsen op natuurijs dan alleen nog op schaatsbanen, ondergelopen weilanden en ondiepe sloten.

Vrieskou

Dat meldt Weerplaza. De zachte lucht van de laatste dagen wordt verdreven door vrieskou vanuit het oosten. Een gebied met neerslag breidt vanuit het zuidwesten uit naar het midden van het land. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk de hele dag droog. Vanmiddag wordt het maximaal 1 tot 5 graden. De koude lucht wint geleidelijk terrein. De regen gaat mogelijk over in natte sneeuw. Komende nacht is kans op gladheid bij minima van +1 tot -5 graden. Vanaf morgen krijgen we droog en koud winterweer met ’s nachts lichte tot matige vorst en overdag lichte dooi.

Woensdagnacht kan er vooral in het zuiden een laagje sneeuw vallen. Daarna zal er waarschijnlijk geen winterse neerslag meer komen. De strooidiensten kunnen echter niet achteroverleunen. In de nacht kan het namelijk gaan vriezen, waardoor er kans is op gladde wegen.

Gevoelstemperatuur -15

In het oosten kan het in de tweede helft van de week zelfs mogelijk gaan vriezen tot min 10 graden. Haal de wollen truien maar tevoorschijn, want de vorst in combinatie met een oostenwind kunnen voor een gevoelstemperatuur tot wel -15 graden zorgen.

(Bron: weerplaza.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top