EEM Groepenkasten

Voor aanpak dorpen en wijken is €150.000 beschikbaar

antares-pollux oversteek

Foto: oversteek Antares-Pollux wat nog steeds niet opgeleverd is

Emmen/Klazienaveen – Voor de aanpak van dorpen en wijken is €150.000 beschikbaar. Dit bedrag is bedoeld voor het verbeteren van de leefomgeving.

Dorpen en wijken kunnen vanaf 15 september tot 15 november 2016 subsidie aanvragen bij de gemeente Emmen voor het verbeteren van hun leefomgeving. Met de ‘Stimuleringsregeling dorpen en wijken’ stelt de gemeente Emmen dit maal € 150.000 subsidie beschikbaar voor inwoners en organisaties om leegstand, achterstallige onderhoud of verloedering in dorpen en wijken aan te pakken.

Tweede subsidieronde

Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van het dorpscentrum of een nieuwe bestemming voor leegstaande winkels. Voor de eerste subsidieronde was € 100.000 beschikbaar en hier is volop gebruik van gemaakt. Met de tweede subsidieronde wil de gemeente ook leer- en stageprojecten voor toetreding tot de arbeidsmarkt financieel steunen. Wethouder van der Weide: “Een aantrekkelijke omgeving is belangrijk voor de leefbaarheid in dorpen en wijken. Leegstand, achterstallig onderhoud en verloedering willen we daarom graag aanpakken of voorkomen.”

Sluitingsdatum

De sluitingsdatum voor aanvragen is 15 november 2016. Daarna wordt bekend gemaakt welke projecten voor subsidie in aanmerking komen. Voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier voor de tweede subsidieronde zijn vanaf 15 september te vinden op www.gemeente.emmen.nl.Back To Top