EEM Groepenkasten

Voorjaarswandeling door het Borkener Paradies met Erik Bloeming

borkener paradies meppen duitslandRegio – Zondag 25 juni is er een bijzondere voorjaarswandeling door het natuurgebied Borkener Paradies, een bijzonder fraai ‘compascuum’, onder leiding van gids Erik Bloeming.

De wandeling gaat langs de rivierarmen van de Eems in Duitsland. Het thema van deze excursie is ‘een bijzonder fraai compascuum’. Dit bijzondere compascuum ligt vlak over de grens en is een gezamenlijke weidegebied, zoals vroeger de compascuums aan Nederlandse zijde gebruikt werden door diverse boeren om hun vee te weiden.

Deze compascuum is nog steeds in gebruik (o.a. begrazing door paarden) en ligt tussen 2 ‘dode rivierarmen’ van de Eems. Een heel bijzonder, afwisselend gebied, en daarmee rijk aan plant en diersoorten. Naast genieten van een prachtig landschap gaan we onder andere op zoek naar de ijsvogel, de grote gele kwikstaart maar vooral de nachtegaal. In dit struweelrijk gebied broeden nog rond de 20 paartjes nachtegalen!

Tip: stevig schoeisel, verrekijker/camera

Kosten

Het beginpunt van deze bijzondere wandeling is zondag 25 juni om 14.00 uur bij het Mongools Restaurant in Versen (Zum Paradies 6, 49716 Meppen-Versen). De kosten bedragen € 4,00 en kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee.

Aanmelden

Wil jij ook meewandelen? Meld je dan wel even van te voren aan bij Internationaal Natuurpark Veenland-gids Erik Bloeming via het e-mailadres e.bloeming@staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.meetingnature.nl.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top