EEM Groepenkasten

Vos bijt gans bij vijver in Klazienaveen dood **UPDATE**

dode gans klazienaveen vijverKlazienaveen – Afgelopen weekend werd een van de ganzen bij de vijver in de Molenbuurt in Klazienaveen dood aangetroffen. Waar in eerste instantie sprake was van loslopende honden, bleek het om een vos gaat die de gans dood heeft gebeten.

Schandalig

Het mannetje werd verwond aan zijn poot en is overgebracht naar Vogelopvangcentrum Akka’s Ganzenparadijs in Dalen.
“Schandalig!”, zo noemt de 69-jarige Greetje Visser het tragische voorval. “Ik woon hier nu al 16 jaar en daarvan voer ik al 14 jaar de ganzen. “

Meerdere keren per week stond Visser langs de kant van het water met voer. In het verleden waren er veel meer vogels, maar de laatste jaren bleven er nog maar 2 over.

Verwilderde bende

Volgens Visser loopt het de spuigaten uit. “Het is een verwilderde bende rondom de vijver.”, aldus Visser. “ Volgens haar wordt er niets aan gedaan en wordt er op de brug regelmatig wiet gerookt en gedeald. En nu dit. Ze geeft aan er hard over na te denken om maar te gaan verhuizen.

De brandweer werd direct gealarmeerd na de vondst. Zij haalden het mannetje van het ijs. Volgens Visser zal het dier pas in maart weer terug komen, als hij helemaal hersteld is. Dan komt er ook weer een nieuw vrouwtje.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Sylvia Hemme)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top