EEM Groepenkasten

Vraagtekens over verdubbeling van de weg Klazienaveen – Emmen

n862 weg tussen klazienaveen en emmenRegio – De coalitiepartijen van de gemeente Emmen Wakker Emmen, PvdA en CDA pleiten al tijden voor een verdubbeling van de N862, de weg tussen Emmen en Klazienaveen. Saillant detail is dat de weg niet eens van de gemeente is.

Aan de andere kant wordt er gepleit voor beter openbaar vervoer en voor meer en betere fietspaden. Volgens de oppositie staat dat synoniem voor gebrek aan keuzes. Dat bleek donderdagavond tijdens een discussie over het bestuursprogramma in de gemeenteraad in Emmen.

Vooral de noodzaak van de verdubbeling wordt in twijfel getrokken. Feit is echter dat de weg zowel ’s ochtends al ’s avonds, als de bedrijven en scholen beginnen of sluiten,  vrijwel dicht zit.

Energieneutraal

Ook de PVV is voor de verdubbeling, al geeft fractievoorzitter Tom Kuilder aan dat volgens zijn partij een energieneutraal Emmen in 2050 een ‘totale illusie’ is, zeker omdat een verdubbeling van wegen meestal voor meer dan voor minder auto’s zorgt, tenzij alle auto’s elektrisch rijden.

Henk Huttinga, fractievoorzitter van de ChristenUnie, is van mening dat het zo langzamerhand wat bekrompen overkomt, altijd maar weer die weg Klazienaveen – Emmen. Het kost verschrikkelijk veel geld. “En het is niet eens onze weg!”, aldus Huttinga. Volgens hem zijn de problemen op de Boermarkeweg intenser.

“Niet OF maar EN”

CDA-fractievoorzitter Auke Oldenbeuving reageerde dat de verdubbeling van de weg helemaal niet over capaciteit, maar over bedrijvigheid en uitstraling gaat. “Het is niet OF, maar EN. Het heeft helemaal niks met keuzes te maken.”, aldus Oldenbeuving. Volgens GroenLinks-frontvrouw Bernadette van der Woude kun je echter het geld maar één keer uitgeven. Volgens haar kun je beter het openbaar vervoer tussen beide plaatsen verdubbelen.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top