EEM Groepenkasten

‘Vrij spel’ voor carbidschieten in de gemeente Emmen

carbid schieten gemeente emmen klazienaveenRegio – Wie op Oudejaarsdag wil carbidschieten heeft in de gemeente Emmen min of meer vrij spel. Volgens locoburgemeester Bouke Arends heeft controle hierop namelijk geen prioriteit. Volgens Arends wordt er alleen bij calamiteiten opgetreden.

Alleen op aangegeven locaties

Er mag in de gemeente Emmen officieel alleen op door de gemeente aangegeven locaties met carbid worden geschoten. Die plekken moeten aan bepaalde eisen voldoen, zoals minimaal 50 meter van woningen verwijderd zijn. Deze regels zijn vastgelegd in de algemene plaatselijke verordening (apv). Deze apv is in oktober door de gemeenteraad vastgesteld.

Wijziging

Gisteravond ging een meerderheid van diezelfde raad akkoord met een wijziging in de apv. Deze wijziging kwam door het felle verzet vanuit Erica. Café The Spot mocht namelijk na tientallen jaren geen carbid meer schieten. Dat was een schop tegen het zere been van de dorpelingen. Sinds oktober heeft de gemeente Emmen 25 bezwaarschriften tegen deze strikte regeling ontvangen.

Veel nieuwe bezwaren verwacht

Voor het CDA om de regeling nogmaals goed te bekijken. De gemeente kan door deze wijziging veel nieuwe nieuwe bezwaren tegemoet zien. De gemeente heeft namelijk 120 aangevraagde carbidlocaties afgewezen. Verwachting is dat in veel gevallen een beroep gedaan wordt om voor de gisteravond gecreëerde uitzonderingspositie in aanmerking te komen.

De gisteravond goedgekeurde wijzigingen in de apv gelden vanaf eind volgende week. Dit houdt in dat er aan het einde van het jaar nog slechts 2 dagen zijn om alle binnenkomende bezwaren van een passende reactie te voorzien. De gemeente heeft geen zicht op hoeveel bezwaren er voor 31 december nog kunnen worden behandeld.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top