EEM Groepenkasten

‘Vroege vogelgeluiden in het Bargerveen’ op zondag 25 maart

bargerveen ingang zwartemeerBargerveen – Boswachter Erik Bloeming leidt zondag 25 maart belangstellenden weer langs de prachtige plekken in het Bargerveen. Het thema van deze excursiewandeling is ‘Vroege vogelgeluiden in het Bargerveen’.

De wandeling begint ’s ochtends om 8.00 uur bij Staatsbosbeheer Het Veenland aan de Kamerlingswijk 83 OZ in Zwartemeer. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

De kosten bedragen € 4,00 en voor kinderen tot 12 jaar slechts € 2,50.

Aanmelden

Wil jij ook meedoen met deze excursiewandeling? Meld je dan vooraf wel even aan bij via e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel 06 – 53 19 93 89.

Hoogveen

Samen met de gids van Staatsbosbeheer Het Veenland wandel je door het natte hoogveen. In deze tijd gebeurt er van alles in het veen. Overal zingende vogels (er zijn al meer dan 300 verschillende vogelsoorten ‘gespot’ in dit unieke gebied) en er vliegen al honderden libellen en heel veel vlindersoorten rond. Het accent van deze excursie ligt op de vogelzang en de vogels zelf, maar ook over het hoogveen en de bijzondere planten worden leuke wetenswaardigheden vermeld.

Tip: dichte kleding, stevige schoenen en neem vooral een verrekijker en fototoestel mee!

Wat: Excursiewandeling ‘Vroege vogelgeluiden in het Bargerveen’
Waar: Bargerveen, vanaf Kamerlingswijk 83 OZ, Zwartemeer
Wanneer: Zondag 25 maart 2018 van 8.00 tot 10.30 uur
Wat kost het: € 4,00, kinderen tot 12 jaar € 2,50

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top