EEM Groepenkasten

Vuurtiestokers in het Bargerveen

bargerveen gecontroleerd afbranden“Geïnspireerd door mijn nicht Inge, die vanmorgen, in het Bargerveen was, trok ik vanmiddag ook mijn wandelschoenen aan en reed naar de parkeerplaats aan de Zuidersloot. Mijn bedoeling was om naar de aalscholvers te lopen.

bargerveen gecontroleerd afbranden

Het was prachtig weer, maar ik zag de bui al hangen toen ik nog maar een klein stukje op weg was. Er steeg rook op net achter het kunstwerk Geloof, Hoop en Liefde. En waar rook is? Ja, precies: vuur! Als dat in het Bargerveen het geval is dan is de kans groot dat de “vuurtiestokers” boswachters zijn. En inderdaad zij waren bezig de pijpenstrootjes (wat is juiste naam?) uit te roeien, wat in dit geval een ietwat ongelukkige woordkeuze is.

bargerveen gecontroleerd afbranden

bargerveen gecontroleerd afbranden

Omdat ik niet verder kon keerde ik om en ging “zomaar” een zijweggetje in. En ook daar was iemand aan het werk. Die was bezig met het maken van takkenbossen, om daar later takkenbezems van te maken. Mensen die altijd hebben gedacht dat die bezems door takkewijven worden gemaakt moet ik bij deze uit droom helpen.

bargerveen gecontroleerd afbranden

Het was dus een man, Hennie Lippold, en omdat takkemannen niet bestaan heeft Hennie ooit besloten om dan maar door het leven te gaan als een vriendelijke Weitevener!

bargerveen gecontroleerd afbranden

Het zou dus best kunnen dat de vliegende bezemstelen uit de Harrie Potter films door Hennie zijn gemaakt. En zie je op een mistige herfstdag een heks boven het Bargerveen vliegen, dan is het haast wel 100% zeker dat de bezem door Hennie is gemaakt!”

Door: Ben Heijnen, facebookpagina Het Bargerveen

bargerveen gecontroleerd afbrandenBack To Top