EEM Groepenkasten

Regels vuurwerk afsteken rond oud en nieuw

vuurwerk

Foto: archief

Rond de jaarwisseling gelden er voor het afsteken van vuurwerk speciale regels. Zo is het afsteken van het vuurwerk toegestaan op 31 december 2014 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur 2015. Dit in tegenstelling van de voorgaande jaren, toen mocht er op oudejaarsdag al vanaf 10.00 uur vuurwerk afgestoken worden.

Ieder jaar mag er de laatste drie dagen van het jaar vuurwerk verkocht worden, zo ook dit jaar. Er was een voorstel ingediend bij de Kamer om dit terug te brengen van 3 naar 2 dagen. Echter na de behandeling van dit voorstel in de Kamer, wordt hiervan afgezien en blijft het gewoon 3 verkoopdagen.

Vuurwerk is mooi en speciaal, maar het kan gevaarlijk zijn als het verkeerd gebruikt wordt of als er illegaal vuurwerk in het spel is. Daarom zijn er speciale regels opgesteld, zodat iedereen op de hoogte is of kan zijn.

Een aantal regels

Koop uw vuurwerk bij officiƫle verkooppunten in Nederland en alleen op 29, 30 of 31 december 2014. Illegaal vuurwerk, zoals strijkers, lawinepijlen, mortierbommen en Chinese rollen, hebben vaak een Chinese gebruiksaanwijzing en zijn verpakt in een eenvoudig ogend bruine verpakking.

Een persoon moet minimaal 16 jaar of ouder zijn om vuurwerk te mogen kopen.
Vuurwerk afsteken mag op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Iemand mag u maximaal 10 kilo vuurwerk kopen of in zijn of haar bezit hebben.

(Bron: gemeente Emmen)Back To Top