EEM Groepenkasten

Vuurwerkverkoop vandaag officieel van start

vuurwerkRegio – De verkoop van vuurwerk is vandaag officieel van start gegaan. De eerste tijdelijke verkooppunten zijn vanochtend om 8.00 uur geopend tot en met oudejaarsdag. Het afsteken van het gekochte vuurwerk mag pas op oudejaarsavond vanaf 18.00 tot nieuwjaarsdag 02.00 uur. Tot die tijd dient het aangeschafte vuurwerk op een veilige en droge plaats bewaard te worden. Ook zijn er op vele locaties in het land vuurwerkvrije zones ingesteld. Of de vuurwerkliefhebbers er zich veel van aantrekken, is nog maar de vraag.

Vorig jaar werd er maar liefst voor 70 miljoen Euro aan legaal vuurwerk verkocht tegen 76 miljoen Euro in 2009, het topjaar. De verkoop is dus daarom een welkome aanvulling op het inkomen van de verkopende ondernemer. Indien er ooit een verbod zou komen op de vuurwerkverkoop voor de consument, zal dat volgens de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland voor ongeveer 750 ondernemers in Nederland de ondergang betekenen.
Volgens de voorzitter van de BPN gebruiken veel ondernemers de vuurwerkverkoop om in de laatste dagen van het jaar nog even om de omzet van het bedrijf te laten stijgen.Back To Top