EEM Groepenkasten

vv Klazienaveen 2e op Noordlease/Heigro Cup

klazienaveen noordlease heigro cup beloftencompetitie 2017Klazienaveen – vv Klazienaveen is 2e geworden op de Noordlease/Heigro Cup (beloftencompetitie), waarvan de finaledag zaterdag 17 juni werd gehouden.

FC Meppel is de opvolger van SC Stadskanaal geworden als titelhouder van de Noordlease/Heigro Cup. Op sportpark ‘De Planeet’ bleven de Meppelers het organiserende Klazienaveen voor. Het onttroonde SC Stadskanaal eindigde op een 3e plaats, Titan sloot de rij, met 5 punten uit 6 wedstrijden.

Lees ook: Finaledag Noordlease/Heigro Cup 2017 op 17 juni in Klazienaveen

Hele competitie

De organisatie van de beloftencompetitie werd op de wedstrijddag geconfronteerd met een nieuwe tegenvaller. Door trieste omstandigheden zag ook Zwartemeerse Boys af van deelname. Een geval van overmacht, maar bovenop alle eerdere afzeggingen kan geen andere conclusie getrokken worden dan dat er sprake was van een gedevalueerd toernooi. Doordat 4 ploegen resteerden, werd gekozen voor het afwerken van een volledige competitie.

Terugval Stadskanaal

Halverwege de competitie leek SC Stadskanaal op weg te zijn naar prolongatie. Onder meer door 3 goals van Jeffrey Bakker hadden de in het rood spelende Knoalsters 7 punten verzameld. Maar toen alle wedstrijden gespeeld waren, stonden deze 7 punten nog steeds op het scorebord. Een puntenaantal waarmee de ploeg van Robert Oosting ‘slechts’ 3e werd.

Diesel uit Meppel

Wat dat betreft deed FC Meppel het een stuk beter. Trainer Robert Knoll zag dat zijn ploeg in de eerste 3 wedstrijden niet tot een overwinning kwam. Maar de Meppelers bleven wel ongeslagen en dus was men nog niet uitgeschakeld voor de titel. Drie overwinningen met het minimale verschil (1-0) later werd dat onderstreept: de envelop met inhoud én de eindzege in de Noordlease/Heigro Cup was een prooi voor de zaterdagclub.

Eindstand Noordlease/Heigro Cup

1. FC Meppel 6 – 12 (5-2)
2. Klazienaveen 6 – 8 (5-5)
3. SC Stadskanaal 6 – 7 (5-5)
4. Titan 6 – 5 (2-5)

(Afbeelding: Facebookpagina FC Kanaalstreek)Back To Top