EEM Groepenkasten

vv Klazienaveen knokt zich langs De Weide

vv klazienaveen 1 2016-2017Klazienaveen – vv Klazienaveen heeft zich in de 2e klasse J knap langs De Weide geknopt en roept daarmee een halt toe aan de opmars van de Hoogeveners.

Op basis van de geleverde strijd wonnen de mannen van trainer Erwin van Oosten verdiend: 3-1.

De nederlaag betekende de eerste verliesbeurt voor De Weide, de nummer 2, sinds 12 november vorig jaar. Daarna volgende een serie van 6 zeges.

Ook De Weide-trainer Wilco Niemer sprak van een verdiende nederlaag voor zijn team. In een ‘mannelijke’ wedstrijd, waarin de scheidsrechter veel toeliet, trok Klazienaveen uiteindelijk aan het langste eind.

Geel of rood

Toch kwam Klazienaveen in het begin goed weg, toen de scheidsrechter in de 7e minuut geen rood, maar geel trok voor Klazienaveen-verdediger Tim Smeman. Smeman begin in de eigen 16 een overtreding en kreeg geel, terwijl de bezoekers een strafschop kregen en benutten.

Fantastische vrije trap

Een kleine 7 minuten later had Klazienaveen al een antwoord via een benutte vrije trap van aanvoerder Patrick Bloemberg. Vanaf 22 meter schoot hij een vrije trap snoeihard en met een uiterst merkwaardige dwarrel achter De Weide-doelman Hendri van der Weide: 1-1.

Na een kleine 3 minuten was het opnieuw Klazienaveen dat scoorde. Jasper Woelders kopte raak uit een voorzet van Patrick Bloemberg: 2-1.

Beslissing

Na 18 minuten in de 2e helft besliste Lambers het duel. Daardoor heeft Klazienaveen nu evenveel punten als De Weide, 32 punten uit 18 duels, 7 minder dan koploper vv Groningen. DZOH volgt op de voet met 31 uit 18, Pelikaan S. staat 5e met 30 uit 18.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top