EEM Groepenkasten

vv Klazienaveen maakt einde aan goede reeks Zuidhorn

vv klazienaveen 1 2016-2017Klazienaveen – vv Klazienaveen heeft afgelopen zaken goede zaken gedaan thuis tegen Zuidhorn. Op een stralende lentedag werd Zuidhorn met een 2-0 nederlaag weer naar huis gestuurd.

Zuidhorn was al 4 wedstrijden ongeslagen en kwam dan ook vol vertrouwen naar sportpark De Planeet. Het was echter Klazienaveen dat gelijk uit de startblokken schoot en al binnen een paar minuten gevaarlijk was. De keeper van Zuidhorn kon echter nog redding brengen.

In de 8e minuut was het wel raak toen Nick van der Sleen de bal op de rand van het 16-metergebied ontving en de keeper Groothof van Zuidhorn kansloos liet: 1-0. Klazienaveen bleef gevaarlijk, mede door een lange trap van doelman Verhaar, maar goed keeperswerk van Groothof voorkwam een grotere achterstand van Zuidhorn.

Pas na een kwartier kwam het 1e gevaar van Zuidhorn. Het was echter weer Klazienaveen dat in de 22e minuut raak schoot, weer door Van der Sleen die met een prachtige volley het net wist te vinden: 2-0.

Aan het einde van de 1e helft was Van der Sleen dicht bij een onvervalste hattrick, maar zijn schot ging net voorlangs, waardoor de ploegen met een 2-0 ruststand de kleedkamer opzochten.

Tweede helft

In de 2e helft wist Zuidhorn Klazienaveen onder druk te zetten. Kansen volgden zich in rap tempo op en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Ook de vele corners waren heel gevaarlijk, maar Zuidhorn wist niet te scoren. Na een uur wist Verhaar een keihard schot met zijn vingertoppen via de deklat over te werken.

Na 70 minuten kreeg Klazienaveen in een spaarzame uitbraak in de 2e helft de kans om de wedstrijd te beslissen. Het schot ging echter rakelings voorlangs, waardoor Zuidhorn nog kon hopen op een beter resultaat. Zuidhorn bleef aanvallen en kreeg een aantal goede kansen, maar uitstekend keeperswerk van Verhaar zorgde ervoor dat Klazienaveen de ‘0’ hield. In blessuretijd was Klazienaveen nog dicht bij een 3e treffer, maar dat bleef Zuidhorn bespaard.

Stand

Klazienaveen is 3 punten, maar ook 3 gele kaarten, rijker. Door deze overwinning staat Klazienaveen nu 4e met 35 punten, evenveel als de nummer 3 De Weide en 1 puntje minder dan nummer 2 Pelikaan S.Back To Top