EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer doet zichzelf tekort in Gieten

vv zwartemeer - dvc klazienaveen nieuw dordrechtGieten/Klazienaveen – vv Zwartemeer heeft zich in Gieten tekort gedaan door met 3-1 te verliezen. Alleen in de beginfase kon Gieten nog aardig meekomen maar Zwartemeer was het grootste deel van de wedstrijd in balbezit en kreeg daartoe ook de ruimte van Gieten. Zwartemeer deed echter niet waar het om gaat in het voetbal en dat is scoren. Dat deed Gieten een stuk beter en hield daarmee de drie punten thuis.

Zwartemeer kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. Via een mooie aanval combineerden ze door de Gieter verdediging, daarmee Jesse Habing vrij voor de keeper zettend, die de 0-1 aantekende. Het was echter al snel weer gelijk. Met een mooie pass werd Jeroen Buurke op de zijkant bereikt die strak voorzette waar Geir Lutjes de bal hard kon binnenlopen.

Zwartemeer ging vervolgens wel op zoek naar de hernieuwde voorsprong maar speelde slordig in de afronding. Kansen kwamen er wel maar de afronding was niet goed. Zo bleef het 1-1 bij rust en ging het in de tweede helft op dezelfde wijze verder.

Wel moet gezegd worden dat het niveau in de tweede helft van beide teams een stuk minder was. Gieten kwam nauwelijks meer op de helft van Zwartemeer maar als het gebeurde was het gelijk raak. Zo kregen ze rond de 60e minuut een vrije bal op de rand van de 16. Jeroen Buurke nam de vrije bal slecht maar wel doeltreffend. De bal ging door de muur en werd zodanig van richting veranderd dat keeper Jeroen Lambers kansloos was. Zwartemeer zette vervolgens nog meer druk naar voren maar voor het Gieter doel lukte het maar niet. De grootste kansen werden zelfs niet benut. Uit de counter zette Jeroen Buurke in de laatste minuut nog het slotakkoord door de 3-1 eindstand te scoren. Een zure nederlaag voor Zwartemeer dat volgende week thuis tegen Sleen zeker uit een ander vaatje zal moeten tappen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top