EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer en Titan in evenwicht

vv zwartemeer voetbal klazienaveen selectie 2014 2015Klazienaveen – Zondag hebben vv Zwartemeer en Titan elkaar in het eerste nacompetitieduel elkaar in evenwicht gehouden: 2 – 2. De return aanstaande zondag zal uit moeten wijzen wie de sterkste is.

Bij beide ploegen ontbraken nogal wat spelers. Bij Titan leek het gemis wat groter te zijn en zij waren dan ook niet met al te hoge verwachtingen afgereisd naar Klazienaveen. Toch was het Titan dat de score opende en wel gelijk in de 1e minuut. Een afgeweerde bal kon weer ingeschoten worden voor de 0-1. Zwartemeer maakte echter al weer vlot de gelijkmaker. Een schot op de paal van Bas de Vries kaatste terug in het veld en kon ingeschoten worden door Maurice Heine.

Veldoverwicht vv Zwartemeer

Toen even later Leon Rijfkogel de 2-1 inkopte uit een voorzet leek Zwartemeer op de goede weg te zijn om de score uit te breiden. Zwartemeer had een overwicht en Titan verdedigde met man en macht. Zwartemeer kreeg ook wel kansen maar er was bijna geen doorkomen meer aan naar het doel waar als laatste redmiddel Titan doelman Braams zijn mannetje stond. Titan probeerde op de counter succesvol te zijn en dat lukte ze ook. Een verre doeltrap werd met een lobje over doelman Jeroen Lambers gepromoveerd tot doelpunt voor de 2-2. Zwartemeer drong vervolgens weer aan maar kon het doel niet meer vinden. De ruststand was dan ook 2-2.

Voldoende perspectief

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. Zwartemeer had een veldoverwicht en een aantal goede mogelijkheden om te scoren maar strandde steeds op de Titan defensie of doelman Braams. Ook Titan had nog kunnen scoren, zo schoten ze nog een keer op de paal. Gescoord werd er echter niet meer.

Zo blijft het spannend voor het a.s. returnduel bij Titan komende zondag. De winnaar van dat duel zal doorgaan naar de volgende ronde. Voor Zwartemeer is het zaak om met veel supporters onze jongens te steunen. Het afgelopen duel geeft voldoende perspectief om als winnaar uit de bus te komen.Back To Top