EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer maakt zich op voor eerste derby van het seizoen

vv Zwartemeer KlazienaveenKlazienaveen – Voor vv Zwartemeer begon het seizoen goed afgelopen zondag. Thuis wist het te winnen van Musselkanaal met 2-1 en hiermee verzamelde de ploeg van Andre Steenhuis en Jans Zwiers haar eerste drie punten. Veel tijd om te genieten is er echter niet, want vandaag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Vanmiddag treffen de geel-zwart hemden CEC uit Emmer-Compascuum voor wat heet de eerste echte ‘derby’ van het seizoen. In Emmer-Compascuum wordt vanmiddag om 14.30 uur afgetrapt.

2010/2011

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in competitie verband was in het seizoen 2010/2011. In dit seizoen verloor Zwartemeer zowel thuis als uit het duel van CEC. Thuis waren de mannen uit Emmer-Compascuum met 1-2 te sterk door doelpunten van Sander de Groot en Niek Wessels, die twee seizoenen later de overstap maakte naar Zwartemeer. Voor Zwartemeer wist die wedstrijd Leon Rijfkogel te scoren. In de uitwedstrijd werd het zelfs 4-1 voor CEC door doelpunten van Ruud de Groot, Patrick Hummel, Niek Wessels en Mark Timmer. Voor Zwartemeer scoorde Bas de Jonge destijds het enige doelpunt.

Revanche

Na het seizoen 2010/2011 verloren beide clubs elkaar enige jaren uit het oog. CEC werd in dat seizoen kampioen en promoveerde naar de 2e klasse. Dit avontuur duurde echter maar een seizoen voor CEC, want het seizoen erop degradeerde het weer terug naar de 3e klasse. Zwartemeer daarentegen wist in het seizoen 2011/2012 promotie af te dwingen richting de 2e klasse en speelde er vervolgens 3 seizoenen in.

Nu, na 4 seizoenen, staat de derby echter weer op het programma en zal Zwartemeer optimaal gemotiveerd zijn om revanche te nemen voor de laatste nederlaag. In Emmercompascuum zal er om 14.30 uur afgetrapt worden. Het beloofd op voorhand dus al een leuk duel te worden!

(Bron: facebookpagina vv Zwartemeer)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top