EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer overtuigt niet maar wint wel van DVC

vv zwartemeer - dvc klazienaveen nieuw dordrechtKlazienaveen – Een derby die lange tijd niet meer was gespeeld stond afgelopen zondag op het programma. vv Zwartemeer – DVC. Zoals in de voorbeschouwing was te lezen, stonden beide teams voor het laatst in competitieverband tegen over elkaar in het seizoen 2002/2003. In dat seizoen won vv Zwartemeer beide wedstrijden uit en thuis.

Binnen Zwartemeer had de activiteitencommissie zich flink laten gelden. Zo was er een voorwedstrijd tussen de F-jeugd van KZC’08 en DVC en was Erik van Klinken aanwezig om de mensen te vermaken na afloop van het duel. Reden temeer voor Zwartemeer dus om de drie punten thuis te houden deze dag.

Keeper Lambers held van vv Zwartemeer

Nadat de jeugd van KZC’08 het goede voorbeeld had gegeven was het de beurt aan de mannen van Zwartemeer. Het begin van de wedstrijd was open, het was Zwartemeer dat direct de aanval zocht en DVC die zich beperkte tot het uitbreken via de counter. Het was dan ook Zwartemeer dat de eerste mogelijkheid kreeg, spits Jesse Habing had het vizier echter nog niet op scherp staan en wist tot twee maal toe de bal niet achter doelman Meijerink van DVC te werken. Na deze kansen nam DVC de regie over. Het begon steeds beter te spelen en creëerde in de eerste helft kans op kans waarbij doelman Jeroen Lambers namens Zwartemeer een hoofdrol opeiste. Keer op keer bewees hij nog steeds een fantastische goalie te zijn. Inzetten van Damian Voss, Gert en Nick Mink werden allemaal gepareerd door de oud doelman van onder andere FC Groningen en Veendam. Zwartemeer mocht dan ook van geluk spreken dat het nog in de wedstrijd zat.

Zoals het vaak gaat in het voetbal, waar de bal aan de ene kant niet valt, valt ie aan de andere kant, was dit nu ook het geval. Geheel tegen de verhouding in was het Zwartemeer dat de leiding nam. Op slag van rust maakte Maurice Heine op aangeven van Peter Imming de 1-0. Er werd nog geappelleerd voor buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter Hooge stond op een lijn en zag dat het een zuivere treffer was. Direct hierop werd er gerust.

vv zwartemeer - dvc klazienaveen nieuw dordrecht

vv Zwartemeer krijgt meer grip

In de rust bracht Zwartemeer, Harrie Gerdes binnen de lijnen en schoof Peter Imming door naar het middenveld om zo het middenveld beter in balans te krijgen. Deze wisseling pakte goed uit want Zwartemeer kreeg steeds meer grip op de middenvelders van DVC en ontregelde hierdoor veelal het gevaar van de uitploeg. Het was Zwartemeer dat achterin goed stond opgesteld en op het middenveld steeds meer haar duels begon te winnen. De wedstrijd bleef echter door het minimale verschil van 1 doelpunt tot op het laatst spannend. Nadat zowel DVC als Zwartemeer een aantal kansjes hadden gekregen was het uiteindelijk Thyrann Lambers die in de 82ste minuut de marge richting twee doelpunten verschil bracht en daarmee de zege veilig stelde voor Zwartemeer.

Hierna was de wedstrijd gespeeld en was Zwartemeer de gelukkige winnaar, waar DVC zeker gezien de eerste helft meer had verdient. Hierdoor blijft DVC op 0 punten staan. Gezien het vertoonde spel van deze dag is het echter een kwestie van tijd voordat de ploeg haar eerste punten pakt. Zwartemeer daarentegen is nog steeds ongeslagen, het staat met Raptim en Stadskanaal op een gedeelde eerste plaats.

Na de wedstrijd was het nog lang druk en gezellig op sportpark de Planeet door muziek van Erik van Klinken.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top