EEM Groepenkasten

vv Zwartemeer pakt winst in eerste competitiewedstrijd

VV Zwartemeer (6)Klazienaveen – vv Zwartemeer heeft de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie met 2-1 gewonnen van Musselkanaal. Zwartemeer begon goed aan de wedstrijd en zette Musselkanaal gelijk onder druk.

Er ontstonden ook wel wat kleine kansjes, maar het duurde ruim tot de 22e minuut voor de 1-0 viel. Martin Bauerhuit kreeg de bal op de rand van de 16 meter lijn. Zijn enigszins mislukte schot kwam via een stuit achter de doelman van Musselkanaal terecht: 1-0. De ban leek hiermee gebroken, maar dat bleek een lelijke vergissing. Nog geen 5 minuten later werd de snelle linksbuiten van Musselkanaal weggestuurd. Zijn voorzet kon door Rick Berends net voldoende geraakt worden om de gelijkmaker aan te tekenen. Weliswaar de eerste serieuze aanval van Musselkanaal, maar hun tweede serieuze aanval had Musselkanaal eigenlijk op voorsprong moeten zetten.

Weer was de linksbuiten van Musselkanaal de defensie van Zwartemeer te snel af, zijn voorzet bereikte een medespeler wiens schot gepareerd werd door keeper Jeroen Lambers. Uit de rebound kon echter een andere speler van Musselkanaal aanleggen en deze schoot maar net naast de kruising. Zwartemeer ging weer op zoek naar een doelpunt en dat lukte nog net voor rust. Gezim Luli kon nog net bij een bal komen voordat die over de achterlijn zou lopen. Zijn prima voorzet kon door Tomas Been ingekopt worden voor de 2-1.

Na rust probeerde Zwartemeer de stand uit te bouwen. Jesse Habing kreeg daartoe een prima mogelijkheid, maar met de hoek voor het uitzoeken schoot hij recht op de keeper af. Vervolgens vergat Zwartemeer het voetballen een beetje. Ook ging Musselkanaal wat opportunistischer spelen om alsnog de gelijkmaker te forceren. Musselkanaal kwam echter niet verder dan een schot dat net voorlangs ging. Er veranderde niets meer in de stand zodat Zwartemeer drie punten kan bijschrijven. Aangezien ook Zwartemeer 2 en 3 en de A-junioren allen hun eerste competitiewedstrijd hadden gewonnen was het een prima weekend voor Zwartemeer.Back To Top